Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De Vries geroemd om unieke kwaliteit: "Daar profiteert elk team van"

Wat Ian James, de voormalig Mercedes Formule E-teambaas van Nyck de Vries, betreft, verdient de Nederlander zijn plekje op de Formule 1-grid dubbel en dwars. Met name vanwege een unieke kwaliteit.

Ian James was de teambaas van het Mercedes Formule E-team toen Nyck de Vries daar in de voorbije jaren voor uitkwam. Hij bleef het team trouw toen het de transitie van Mercedes naar McLaren maakte en zal dus als McLaren-man zien hoe De Vries het er vanaf brengt in de Formule 1. James echter voorziet geen problemen, zo geeft hij aan, maar niet nadat hij heeft aangegeven dat het Formule 1-debuut 'so richly deserved' is. "Hij was iemand waar we naar keken voor aanvang van seizoen 6 en we erkenden direct zijn kwaliteiten, niet enkel als coureur, maar ook als echte teamplayer. Elk team waar hij voor rijdt, zal profiteren van die houding", zo klinkt James lovend tegenover Autosport .

De Vries als aanjager van AlphaTauri

"Hij weet op een bepaalde manier de dingen te zeggen die ook daadwerkelijk gezegd dienen te worden en welke zaken verbeterd kunnen worden, maar hij dat doet dat op zo'n diplomatieke manier dat hij er niemand mee tegen de haren in strijkt." James denkt dat het een kwaliteit is die juist binnen AlphaTauri goed van pas kan komen: "Het is een belangrijke kwaliteit in een coureur, zeker als een coureur naar een team gaat dat het ware potentieel nog niet helemaal heeft weten te bereiken en waar dus ruimte ligt om te groeien." Wordt het makkelijk? Nee, dat zeker niet, weet James: "Ik denk dat hij er heel goed voor staat, waarbij ik wil benadrukken dat de Formule 1 werkelijk een andere klasse is. Het is een keiharde wereld en hij zal echt zijn mannetje moeten staan, maar met zijn karakter zal hij een heel eind komen."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'