Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Nyck de Vries

De Vries over toekomst: Formule 1, Formule E of toch iets anders?

Nyck de Vries kende een daverend debuut in de Formule 1 afgelopen weekend in de Grand Prix van Italië. De vraag rest: what's next? Exact die vraag legde RacingNews365 in een exclusief interview voor aan de man die zoveel indruk maakte op Monza.

De Vries Monza
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nyck de Vries gaf op de best denkbare wijze zijn visitekaartje af met zijn deelname aan de Formule 1 Grand Prix van Italië. Hij viel last minute in voor Alexander Albon en pakte op fraaie wijze twee WK-punten. Het onverwachte debuut kwam op het goede moment, aangezien hij graag fulltime op de Formule 1-grid zou staan.

Hij wordt bij meerdere teams als kandidaat genoemd, maar hij kan en wil daar niks over loslaten. Het antwoord op dat soort vragen luidt steevast: "Ik heb het zelf niet in de hand en zelfs al zou ik iets weten, dan zou ik dat niet prijsgeven." Een logisch antwoord in de heksenketel die de Formule 1 is, zeker dit seizoen met een ongekend bruisend Silly Season.

Daarmee geconfronteerd is De Vries de vraag die desondanks op ieders lippen brandt snel voor, zij het met een knipoog: "Als je het antwoord al weet, waarom vraag je het dan?" Touché!

Maar wat kan hij dan wel kwijt over zijn toekomst? Nou, bijvoorbeeld dat hij zich niet blindstaart op de Formule 1. In een exclusief gesprek met RacingNews365 geeft hij aan dat hij zichzelf met plezier nog jaren actief ziet blijven in de Formule E, de volledig elektrische klasse waarin hij zich in 2021 tot eerste wereldkampioen kroonde.

"Honderd procent", stelt hij vol overtuiging. Het Mercedes Formule E-project komt ten einde en die inschrijving wordt overgenomen door McLaren, maar als De Vries actief kan blijven in de Formule E, dan zal hij dat met plezier doen: "Ik ben heel blij in die klasse en heb het er heel erg naar mijn zin, dus ik zou heel graag door blijven gaan in de Formule E om te blijven vechten om wereldtitels."

De afgelopen jaren was De Vries ook op meerdere fronten actief in het enduranceracen. Hij kwam voor meerdere LMP2-teams uit en is als testcoureur verbonden aan het fabrieksteam van Toyota, dat in de hoofdklasse van het World Endurance Championship opereert. Ook dat trekt hem ontzettend. Sterker nog, hij ziet het als dé perfecte combinatie met een Formule E-campagne.

Wat gaat De Vries NIET doen?

"Een combinatie zou fantastisch zijn. Dan heb je het beste van beide werelden. Het Formule E-seizoen eindigt vrij vroeg, dus het zou zonde zijn als je na de maand juli niet meer diezelfde intensiviteit hebt qua raceprogramma. Ik zal altijd proberen om te blijven racen nadat het Formule E-kampioenschap is geëindigd, maar ook tijdens het seizoen is er ruimte om dingen te combineren", zo gaf hij in hetzelfde interview eerder ook al aan.

Eind vorig jaar testte Nyck de Vries een IndyCar-bolide (foto hieronder), is dat nog iets waar zijn vizier op gericht staat? Ja en nee, zo luidt het antwoord van De Vries: "Ik heb dat niet gedaan met de intentie om het bij een eenmalig iets te laten", aldus de Fries. "Ik wist niet goed wat ik ervan moest verwachten, maar ik heb nog steeds goed contact met Mike Shank (van Meyer Shank Racing, red.) en we bouwen een soort langeafstandsrelatie op. Hij volgt wat ik doe en ik volg wat zij doen."

"Ik kijk zeker met interesse naar de autosport in Amerika, maar op dit moment zit ik heel erg diep geworteld in de Europese racescene. Maar ik vond het ook gewoon voor mezelf belangrijk om die ervaring mee te nemen en om die ervaring mee te nemen in mijn (toekomstige) overwegingen. Maar omdat ik nu nog in de Europese racen zit, denk ik niet dat dat op korte termijn reëel is, maar voor een later moment in mijn carrière sluit ik het zeker niet uit."

Gevraagd of bestaande verplichtingen voor 2023 hem in staat stellen de overstap te maken richting de Formule 1, geeft hij aan dat hij dat niet als een relevant vraagstuk ziet: "Ik ben heel erg blij met wat ik doe en uiteindelijk zal de tijd leren wat het gaat worden. Ik heb er geen geheim van gemaakt dat uiteindelijk iedereen hetzelfde Formule 1-doel nastreeft. Maar zoals je zelf al zei is het niet aan mij om te bepalen of ik wel of geen stoeltje verdien. De tijd zal het leren."

Dit interview werd afgenomen vóór de ontmoeting van De Vries met Helmut Marko.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

10 reacties

Viaplay
x
Tijdschema Afwijkend tijdschema Formule 1 GP Singapore 2022