Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1

Deze coureurs kloppen op de deur van de Formule 1

Dit jaar zagen we met drie rookies bepaald niet weinig F1-debutanten op de Formule 1-grid. Of dat volgend jaar opnieuw zo zal zijn, is maar de vraag, maar deze coureurs kloppen wel nadrukkelijk op de deur van de koningsklasse.

Start Monaco F2 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Hitech GP

Nyck de Vries

Hij is de coureur die in het geruchtencircuit (want vooralsnog zijn het niet meer dan dat) die het meest wordt genoemd als mogelijke F1-debutant: kersvers Formule E-kampioen Nyck de Vries. Hij wordt in verband gebracht met Williams en zelfs met Aston Martin en de goede banden met Mercedes-teambaas Toto Wolff kunnen hem eerder helpen dan schaden.

Echter, RacingNews365 stelde De Vries de vraag wat er waar is van de geruchten, maar hij blijft herhalen wat hij over dat thema al vaker riep. Ja, het is een eer dat hij als optie genoemd noemt en natuurlijk droomt iedere coureur van de Formule 1, maar hij weet naar eigen zeggen niks. Vraag menigeen in de Formule 1-paddock naar de kwaliteiten van de Fries en velen zullen zeggen dat de F2-kampioen van 2019 zeker thuishoort in de F1.

Formule 2-vedetten

De Rus Robert Shwartzman werd vorig jaar al genoemd als een kandidaat voor promotie, maar binnen de Ferrari-academy kreeg de promotie van Mick Schumacher voorrang. Op dit moment staat de jongeling derde in de Formule 2, maar met aanzienlijk betere kansen dan de mannen voor hem. Ferrari immers heeft bij zowel Alfa Romeo als Haas F1 wel iets in de melk te brokkelen, dus wie weet wat er voor hem versierd kan worden.

Voor de nummers één en twee in de Formule 2 is dat een wat lastiger verhaal. Oscar Piastri en Guanyu Zhou (afbeelding hieronder) zijn namelijk beide coureurs van de Alpine-opleiding, maar daar zit men met een schrijnend gebrek aan F1-stoeltjes. Esteban Ocon is zeker van een stoeltje en het aanblijven van Fernando Alonso lijkt ook een no-brainer, en zonder klantenteam valt er weinig te kiezen. Piastri is piepjong en kan zijn kansen nog wel afwachten, maar voor Zhou is het zijn derde jaar in de Formule 2 en een vierde jaar in die klasse staat op niemands cv heel indrukwekkend. De Chinees wordt in een constructie buiten Alpine om net als De Vries sporadisch echter ook gelinkt aan Williams. De top drie in de F2 verdienen sowieso genoeg superlicentiepunten om sowieso door te stromen naar de F1.

Tekst gaat verder onder afbeelding.

			© Alpine
	© Alpine

En de Red Bull-coureurs?

Er rijden er genoeg rond in de Formule 2 in de gedaanten van Jehan Daruvala, Liam Lawson en Juri Vips. Geen van allen echter staat in de top vier. Dat mag Liam Lawson vergeven worden, de jonge Nieuw-Zeelander die overigens wel zeer overtuigende dingen laat zien in de DTM. Lawson moet nog twintig worden, terwijl Daruvala (22) en Vips (21) al ietsje ouder zijn en misschien al ietsje achter lopen op het schema dat hen bij AlphaTauri zou moeten brengen, zeker als een nóg jonger iemand hetzelfde en misschien zelfs mooiere dingen laat zien.

In de Formule 3-overigens leiden er wel twee Red Bull-junioren de titelstrijd, te weten de Noor Dennis Hauger en de Australiër Jack Doohan. Anno 2022 is de gang van F3 direct naar de F1 niet waarschijnlijk, maar met het oog op de toekomst zit Red Bull er met die twee wellicht warmpjes bij.

Over jong gesproken: Theo Pourchaire wordt gezien als één van de grootste talenten van het moment en is op de dag van schrijven (22 augustus) net twee dagen achttien jaar oud. Hij staat verdienstelijk zesde en gezien zijn leeftijd is er geen bittere noodzaak hem volgend jaar al richting de F1 te sturen, maar dat de Sauber-junior iemand is om in de gaten te houden, zoveel is wel zeker.

Ook interessant:

Crashes gaan Verstappen achtervolgen in tweede seizoenshelft

Zijn crashes kunnen Max Verstappen in de seizoenshelft wel eens achtervolgen, maar dat wil niet zeggen dat hij kansloos is voor de wereldtitel. In de nieuwste podcast van RacingNews365 met F1-kenner Ruud Dimmers, autocoureur Tom Coronel en host Joris Mosterdijk, bespreken we de gevolgen hiervan en blikken we uitvoerig vooruit op de Grand Prix van België. Beluister 'm hieronder.

Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

1 reactie

Viaplay
x
Interview De twee geheime wapens die McLaren volgend seizoen in wil gaan zetten