Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Deze coureurs moeten vrezen voor hun Formule 1-stoeltje

Het Formule 1-seizoen 2019 is bijna halverwege, tijd om eens terug te blikken op de eerste tien races van het jaar. Welke coureurs presteren ondermaats en moeten dus vrezen voor hun stoeltje in 2020?

Hulkenberg gb
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault

Robert Kubica

Spijtig genoeg beginnen we deze lijst met de aimabele Robert Kubica. Na zijn horrorcrash in de rallysport in 2011 gun je de Pool het allerbeste, maar diens prestaties bij Williams zijn nog niet eens 'gewoon' goed te noemen. Ligt het aan de auto, ligt het aan Kubica zelf? De waarheid zal ergens in het midden liggen, maar feit is dat hij het tempo van zijn debuterende teamgenoot George Russell niet kan bijbenen. Williams zegt dit seizoen in ieder geval vast te willen houden aan Kubica, omdat zijn technische input van onschatbare waarde is, maar het is maar zeer de vraag of er in 2020 nog plek is voor Kubica.

Antonio Giovinazzi

Antonio wie? De man met de moeilijkste achternaam van het Formule 1-veld is eveneens één van de meest onzichtbare coureurs in de koningsklasse van de autosport. Ja, hij lijkt steeds een beetje beter op snelheid te kokmen, maar de vraag is of dat snel genoeg gebeurt om een serieuze kanshebber te zijn voor een stoeltje voor volgend jaar. Zijn puntenoogst is ronduit mager. Hij scoorde tot dusver slechts één punt, daar waar teamgenoot Kimi Raikkonen al 25 punten bijeen reed.

Romain Grosjean

De Fransman in Amerikaanse dienst bewees zichzelf afgelopen weekend bepaald geen dienst door én in de pitstraat te crashen én door in de race beide Haas F1-bolides uit te schakelen. Er gaan zelfs geruchten dat Haas F1 hem nog vóór de volgende race in Duitsland wil ontslaan en vervangen door niemand minder dan Mercedes-reserve Esteban Ocon. Het lijkt er dan ook op dat Grosjean zijn langste tijd in de Formule 1 heeft gehad. Verdwijnt hij niet dit jaar van het toneel, dan mogelijk volgend jaar wel. Kan hij eindelijk zijn eigen restaurant openen.

			© Mercedes
	© Mercedes

Valtteri Bottas

Van iemand die tweede staat in het wereldkampioenschap Formule 1 zou je niet zo snel zeggen dat zijn stoeltje op de tocht staat, maar de toekomst van Valtteri Bottas bij Mercedes is ongewis. Ja, hij kreeg het voordeel van de twijfel en mocht voor een derde jaar achtereen aanblijven bij Mercedes, maar Esteban Ocon staat in de coulissen te trappelen van ongeduld om zijn stoeltje over te nemen. De vraag is echter of het team het aandurft Bottas de laan uit te sturen nu hij eigenlijk helemaal niet zo slecht presteert.

Nico Hulkenberg

Zelfs een 'eeuwig talent' als Nico Hulkenberg zal een uiterste houdbaardheidsdatum hebben. Presteert hij momenteel slecht? Nee, dat kunnen we toch niet zeggen, maar hij heeft het wel moeilijk tegenover teamgenoot Daniel Ricciardo. Dat Hulkenberg zo openlijk uitviel tegen Renault tijdens en na de Grand Prix van Groot-Brittannië zal zijn positie binnen het team bovendien niet hebben verbeterd. Ook bij Renault zingt bovendien, net als bij Mercedes, de naam van Esteban Ocon rond. Mocht de voormalig testcoureur van Renault daadwerkelijk terugkeren naar de Franse formatie, dan is Hulkenberg het kind van de rekening.

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verstappen flirt met IMSA "Paar keer over gesproken"