Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Deze Formule 1-coureurs gaan wij niet missen in 2019

De Formule 1-grid ziet er in 2019 compleet anders uit. Slechts acht coureurs bezetten volgend seizoen hetzelfde stoeltje als in het afgelopen jaar.

Voor zes coureur zat het Formule 1-avontuur er (voorlopig) op na de Grand Prix van Abu Dhabi. Fernando Alonso, Esteban Ocon, Stoffel Vandoorne, Marcus Ericsson, Brendon Hartley en Sergey Sirotkin zien we volgend jaar niet aan de start van het nieuwe seizoen. Een aantal van deze coureurs gaan wij niet missen, omdat ze simpelweg te weinig hebben laten zien tijdens hun F1-carrière.

Marcus Ericsson De Zweed reed in 2018 zijn vijfde Formule 1-seizoen en deed dat zeer behoorlijk. Ericsson is geen supertalent en was voornamelijk vanwege zijn sponsormiljoenen een aantal jaren in de achterhoede actief. Desondanks ging Ericsson niet volledig af tegenover megatalent Charles Leclerc. Natuurlijk was de jonge Monegask sneller, maar tijdens diverse kwalificaties wist Ericsson te verrassen. De Sauber-coureur wist zijn snelle rondjes echter nooit een vervolg te geven tijdens de races. Daarvoor ontbreekt het hem aan kwaliteit. In 2019 komt Ericsson uit in de Amerikaanse IndyCar-serie, waarin hij hoopt zichzelf vaker te kunnen laten zien. Weet hij daar ons ongelijk te bewijzen? Brendon Hartley De 'Kiwi' kreeg een tweede kans van Red Bull, nadat hij in 2009 en 2010 al onderdeel uitmaakte van het opleidingsprogramma. Na enkele races in 2017 begon Hartley aan zijn eerste Formule 1-seizoen, wat hij geheel tegen de verwachtingen in ook af mocht maken. Met name in de eerste seizoenshelft reed de Nieuw-Zeelander geen deuk in een pakje boter. Spaarzame 'hoogtepunten' waren zijn spijkerharde crashes op Barcelona en Silverstone, of de bijna crash met teamgenoot Pierre Gasly in Baku. Ondanks zijn enthousiasme en spontaniteit buiten de baan, liet Hartley geen seconde zien dat hij een aanwinst was voor de Formule 1. Daar waar teamgenoot Gasly tijdens diverse optredens schitterde, met onder meer een vierde plaats in Bahrein en een zesde in Monaco, sprokkelde Hartley met wat geluk vier WK-punten bij elkaar. Dat Toro Rosso hem al na een seizoen inruilde, zegt genoeg.

Stoffel Vandoorne Na amper twee seizoenen zit de F1-carrière van onze zuiderbuur er alweer op. Vandoorne stond vooraf te boek als een groot talent, zegevierde in iedere klasse en imponeerde tijdens zijn eerste F1-race in 2016. Een vervolg kreeg zijn succes niet bij McLaren. Dat was niet alleen de schuld van Vandoorne, maar de Belg liet zichzelf wel erg makkelijk in de rol van tweede rijder manoeuvreren. Ook op het asfalt liet hij te weinig van zich spreken. Welke actie van Vandoorne is jou bijgebleven? Wij moesten, helaas, diep graven in ons geheugen. De overstap naar de Formule E is mogelijk een zeer goede stap. Verlost van het juk van McLaren, en in gelijkwaardige auto's, kan Vandoorne weer van zich doen spreken.

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract