Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mick Schumacher

Deze Formule 1-teambaas had Schumacher in 2023 graag in zijn auto gehad

Mick Schumacher is in 2023 de test- en reservecoureur van Mercedes in een rol die de Nederlander Nyck de Vries in de voorgaande jaren invulde. Echter, één van de huidige teambazen op de Formule 1-grid had hem graag in één van zijn auto's gezet.

Mick Schumacher Mercedes
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Het gaat om niemand minder dan AlphaTauri-teambaas Franz Tost. De Oostenrijker geeft dat te kennen in een interview met het Duitse RTL.

"Voor mij persoonlijk was hij een optie. Ik had hem graag in de auto gehad", aldus de de man die al sinds 2006, het eerste jaar van Toro Rosso, de scepter zwaait bij het Italiaanse team. "Persoonlijk heb ik hem heel hoog zitten."

Waarom het er dan niet van is gekomen? Natuurlijk is er de kwestie Ferrari: "Er speelden politieke factoren mee.", aldus Tost, doelend op de status van Schumacher als Ferrari-junior. "Het is nooit tot een overeenkomst gekomen." Een overstap had de goedkeuring van Ferrari vereist, maar zowel Haas F1 als Ferrari lieten pas laat in het voorbije seizoen weten de samenwerking te beëindigen.

Te laat voor Schumacher en andere teams om elkaar op te zoeken en tot een deal te komen, wellicht? Had Schumacher daadwerkelijk voor AlphaTauri gereden als men Schumacher eerder vrij had gegeven met het oog op het nieuwe seizoen? Misschien evengoed niet en de reden daarvoor lijkt verscholen te zitten in het woordje 'persoonlijk' dat Tost herhaaldelijk gebruikt. Hij had Schumacher 'persoonlijk' graag in de auto gehad.

Want zoals bekend heeft Red Bull een belangrijke vinger in de pap als het aankomt op welke coureurs er bij Red Bulls tweede team racen. Helmut Marko heeft meermaals gezegd dat Schumacher nooit echt op zijn radar heeft gestaan.

Ook interessant:

Deze Formule 1-records kan Verstappen in 2023 verbreken

Max Verstappen moet een kleine twee maanden voor de aftrap van het nieuwe Formule 1-seizoen natuurlijk tot één van de favorieten worden gerekend. Als hij wederom zo succesvol is als vorig jaar kan hij enkele records verbreken.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Opgehelderd Team Redline verklaart 'onzichtbare' crash Verstappen