Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Deze Formule 1-teams hebben de beste rijdersduo's van 2021

Er lijkt een algemene consensus te bestaan over wie de beste coureurs van het huidige Formule 1-veld zijn: Lewis Hamilton en Max Verstappen. Maar wat zijn nu de beste rijdersduo's?

Een team is vaak zo sterk als de zwakste schakel. Voorbeeld: McLaren eindigde in 2020 in het constructeurskampioenschap op de derde plek, vóór Racing Point. Sergio Perez scoorde echter meer punten dan McLaren-coureurs Carlos Sainz en Lando Norris. Maar Lance Stroll scoorde vijftig punten minder dan Perez, waardoor McLaren tóch hoger dan Racing Point eindigde. Het verschil tussen teamgenoten Sainz en Norris was slechts acht punten. Van zwak naar sterk, dit zijn de rijdersduo's van de 2021 Formule 1-grid gerangschikt. De tekst loopt door onder de foto.

10) Haas F1 (Mick Schumacher & Nikita Mazepin)

Haas F1 nam afscheid van oudgedienden Kevin Magnussen en Romain Grosjean en ruilde het duo in voor twee rookies. Mick Schumacher en Nikita Mazepin krijgen de kans in de Formule 1 van Gene Haas. Voor het Amerikaanse team is het een groot risico. Het team bungelt qua snelheid waarschijnlijk ergens achteraan en de twee rookies missen de ervaring die het nodig heeft om de auto zo goed mogelijk te maken met feedback. Schumacher mag dan wel Formule 2-kampioen zijn, hij behaalde geen enkele pole in zijn kampioensjaar en pakte de titel pas in zijn tweede jaar. Mazepin eindigde in zijn tweede jaar in de F2 slechts op plek vijf en werd in zijn eerste jaar nog compleet zoek gereden door Nyck de Vries. De tekst loopt door onder de foto.

9) Alfa Romeo (Kimi Raikkonen & Antonio Giovinazzi)

De line-up van Alfa Romeo bestaat voor het derde jaar op rij uit oudgediende Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi. Consistentie is meestal iets goeds, maar dat is niet de enige factor in de line-up van het team. Raikkonen wordt dit seizoen 42 jaar en de sleet lijkt erop te zitten. De afgelopen twee seizoenen bij Alfa Romeo leverden slechts een handvol punten op voor de Fin. Giovinazzi heeft nog geen onuitwisbare indruk achtergelaten. De Italiaan behoudt desondanks het vertrouwen van het team en Ferrari, al staan er een hele rits Ferrari-juniors te trappelen om zijn plek over te nemen. De tekst loopt door onder de foto.

8) Williams (George Russell & Nicholas Latifi)

Voor het tweede jaar achtereen zijn George Russell en Nicholas Latifi teamgenoten. Het team eindigde afgelopen seizoen stijf onderaan met nul punten, maar het rijdersduo is niet zo slecht als de positie op de de ranglijst laat zien. George Russell heeft zich inmiddels dubbel en dwars bewezen. Hij scoorde dan wel geen punten met Williams maar stootte meermaals door naar Q2 en zijn invalbeurt voor Lewis Hamilton in Bahrein werd dankzij pech net geen debuut voor in de geschiedenisboeken. Latifi is van een minder kaliber. De Canadees kwam in vijf (!) seizoenen in de Formule 2 niet verder dan een tweede plek in het kampioenschap en zit er vooral vanwege zijn centjes. De tekst loopt door onder de foto.

7) AlphaTauri (Pierre Gasly & Yuki Tsunoda)

Pierre Gasly is alweer anderhalf jaar terug bij AlphaTauri na een uitstapje bij Red Bull. Zijn teamgenoot Yuki Tsunoda maakt dit seizoen zijn debuut in de Formule , nadat hij op zestien punten de Formule 2-titel misliep. Twee dingen zijn zeker: Gasly is mentaal ijzersterk, hij knokte zich niet voor niets terug nadat hij bij Red Bull afgedroogd was door Max Verstappen en werd teruggezet naar AlphaTauri. Twee, hij is sinds vorig seizoen een bewezen racewinnaar en nam het team op sleeptouw. Tsunoda is een onbekende factor, al maakte hij op velen indruk in de Formule 2. Helmut Marko's verwachtingen van de Japanner zijn torenhoog. De tekst loopt door onder de foto.

6) Aston Martin (Sebastian Vettel & Lance Stroll)

Over torenhoge verwachtingen gesproken, viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel rijdt vanaf dit seizoen bij Aston Martin. De 22-jarige Lance Stroll gaat alweer zijn derde jaar in bij het team. Ondanks een miserabel seizoen voor Vettel bij Ferrari, waarin de talentvolle Charles Leclerc hem de baas was, heeft Aston Martin met de Duitser wel een viervoudig wereldkampioen in huis gehaald. Mocht Vettel zijn oude vorm hervinden, dan is hij een absolute aanwinst. Natuurlijk is Stroll het zoontje van de baas, maar hij heeft zich de afgelopen seizoenen in de luwte ontwikkeld en kan meer dan velen van hem denken. De tekst loopt door onder de foto.

5) Alpine (Fernando Alonso & Esteban Ocon)

Alle ogen zijn bij Alpine gericht op de teruggekeerde Fernando Alonso. Hij rijdt dit seizoen naast Esteban Ocon, die zijn tweede jaar bij het team ingaat. Wat voor Raikkonen geldt, is mogelijk ook op Alonso van toepassing; de Spanjaard wordt dit seizoen alweer veertig. Maar is hij wel versleten? Hij liet in zijn uitstapjes buiten de Formule 1 namelijk zien nog steeds zeer snel en hongerig te zijn. De tweevoudig wereldkampioen mag niet onderschat worden. Ocon heeft zijn belofte van supertalent nog niet ingelost, maar de Fransman is een meer dan degelijke Formule 1-coureur. Hij krijgt het voordeel van de twijfel nadat hij in 2020 na een tussenjaar terugkeerde en het lang duurde voor hij op snelheid kwam. De tekst loopt door onder de foto.

4) McLaren (Daniel Ricciardo & Lando Norris)

McLaren heeft deels een nieuwe line-up. Daniel Ricciardo verving de naar Ferrari vertrokken Carlos Sainz. Lando Norris gaat zijn derde jaar in bij het Britse team. Ricciardo is een bewezen racewinnaar die op dit moment misschien wel in de beste jaren van zijn carrière zit. Hij pakte het eerste podium voor Renault in jaren en hoopt die lijn bij McLaren door te trekken. Norris wordt ieder jaar beter. Ja, Sainz maakte een verdiende transfer naar Ferrari, maar het was Norris die de Spanjaard versloeg in de kwalificatie. Als de pas 21-jarige Brit deze progressie blijft doorzetten kan hij zeker het gevecht met Ricciardo aan en zit er misschien wel meer in het vat. De tekst loopt door onder de foto.

3) Ferrari (Charles Leclerc & Carlos Sainz)

Charles Leclerc gaat zijn derde jaar in als Ferrari-coureur en is nu de absolute kopman nu Vettel naar Aston Martin is vertrokken. Carlos Sainz rijdt eindelijk bij een topteam na zijn overstap van McLaren. Hij kwam, zag en overwon. Leclerc ging als jong broekie de strijd aan met viervoudig wereldkampioen Vettel en won die glorieus. In zijn tweede seizoen bij de Scuderia mag hij bewijzen dat hij een topteam op sleeptouw kan nemen. Lukt dat, en wordt hij nog wat consistenter, dan is het een kwestie van tijd voor hij wereldkampioen wordt. Sainz beleefde een topjaar bij McLaren en krijgt eindelijk een verdiende kans bij een topteam. In de kwalificatie kan hij nog een stap maken. De tekst loopt door onder de foto.

2) Mercedes (Lewis Hamilton & Valtteri Bottas)

Het duurde even, maar onlangs tekende Lewis Hamilton een nieuw, eenjarig contract bij Mercedes. Ook Valtteri Bottas heeft een eenjarig contract op zak. De twee zijn nu voor het vijfde jaar teamgenoten. Hamilton heeft zich al lang geleden dubbel en dwars bewezen. En ondanks zijn leeftijd (36) lijkt de Brit nog lang niet versleten. Dit seizoen doet hij een gooi naar zijn achtste wereldtitel en dat zou een record zijn. Mogelijk dat hij er daarna de brui aan geeft, maar tot die tijd zal hij scherp zijn als altijd. Bottas kent zijn plek. Ja, hij mag de strijd aangaan met Hamilton maar verloor die in alle seizoenen dat de twee samenreden kansloos. Toch is de Fin allerminst een belabberde coureur. Hij heeft gewoon de pech dat hij het moet opnemen tegen een van de beste coureurs aller tijden. De tekst loopt door onder de foto.

1) Red Bull (Max Verstappen & Sergio Perez)

Max Verstappen gaat zijn zesde jaar in bij Red Bull en tekende vorig jaar bij tot 2023. Hij heeft in nieuwkomer Sergio Perez zijn derde teamgenoot in evenveel seizoenen. Nog altijd pas 23 jaar oud, heeft de Nederlander er al 119 races opzitten. In die tijd groeide hij uit van ruwe diamant tot kroonprins van het rijdersgilde. Er staat geen maat op de Nederlander die zijn teamgenoten een voor een te kijk zet en de overwinningen en podiums aan elkaar rijgt. Nu al een van de beste coureurs op de grid en hij kan alleen nog maar beter worden. Perez is gehaald voor zijn ervaring, en de Mexicaan mag absoluut niet onderschat worden. Behaalde podiums bij Force India waar dat Nico Hulkenberg niet lukte en won zelfs een race in een Racing Point. Hij krijgt nu de kans bij een topteam en die zal hij met beide handen willen aangrijpen om de wereld te laten zien hoe goed hij is. Laat hieronder jouw mening achter. Wat is het beste rijdersduo van 2021?

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'