Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Dollende Marko stelt relatietherapie voor Verstappen en engineer voor

Engineer Gianpiero Lambiase en Max Verstappen zorgden met wat gepeperde boordradio's voor wat vermaak tijdens een voorspelbare Belgische GP. Het duo had dit weekend meermaals een pittige discussie, maar Red Bull-adviseur Helmut Marko kan er hartelijk om lachen.

Na afloop van de door Max Verstappen gedomineerde Grand Prix ging het voornamelijk over de vele boordradio's. Helmut Marko genoot van de Nederlander én kon ook wel genieten van het 'gekibbel' tussen engineer en coureur.

"Het hele weekend was ongelooflijk sterk van beide coureurs. Het werd nog een beetje spannend door de grid penalty van Max, maar in de race was er weer de soevereiniteit en het gemak. Uitgezonderd van een momentje in de natte Eau Rouge."

"Ons 'oude koppel' had ook weer een goed gesprek over bepaalde zaken op de radio", grapt Marko die verwijst naar de conversaties tussen Verstappen en zijn engineer.

"Nou ik heb gehoord dat ze misschien twee dagen samen op een eiland in de Middellandse Zee gaan doorbrengen. Mijn telefoon staat aan voor het geval dat het escaleert, dan ben ik er als bemiddelaar", schaterlacht de Oostenrijker voor de camera van Servus TV.

"Ze opereren op een heel hoog niveau en respecteren elkaar. 'GP' heeft Italiaanse roots en Max is ook erg temperamentvol. Wij kennen de achtergrond en dan wordt het nog grappiger... maar ik kan helaas niet alles verklappen!"

Marko beseft dat Verstappen zoveel overcapaciteit heeft tijdens het racen, dat hij ook de tijd heeft om na te denken over strategische beslissingen.

"Hij heeft natuurlijk zijn eigen ideeën, zoals nu een extra stop te doen om het team nog pitstop training te geven en de snelste ronde veilig te stellen. Maar dat risico was het niet waard."

Beluister hieronder een aantal van de conversaties tussen Verstappen en zijn engineer.

Ook interessant:

Gretige Verstappen neemt met minder geen genoegen

In de nieuwste RN365 F1-podcast met Rudy van Buren, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk wordt er uitvoerig nagepraat over Verstappens dominantie in België, de discussies met zijn engineer, maar ook over Sergio Perez vs. Lewis Hamilton, de opmars Oscar Piastri en nog véél meer. Beluister 'm hieronder.
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP België 2023 RN365 Nieuwsdossier

18 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten