Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Valtteri Bottas

Dominante Bottas laconiek: "Mercedes kan nog veel sneller"

Mercedes was met afstand de snelste tijdens de eerste dag van het Russische Grand Prix-weekend. Het onderste uit de kan haalde het team echter nog niet, verzekert Valtteri Bottas, die tijdens beide oefensessies de snelste was.

Bottas Rusland
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Terwijl zijn ontevreden teamgenoot Lewis Hamilton het tijdens de eerste oefensessie nog lastig had, wist Valtteri Bottas vooraan het veld indruk te maken en de concurrentie al met speels gemak op een halve seconde afstand te rijden. Tijdens de tweede oefensessie deed de Fin er nog een schepje bovenop en reed hij in zijn Mercedes een seconde weg bij de andere teams. Ook was hij ruim twee tienden van een seconde sneller dan zijn teamgenoot.

Bericht gaat verder onder de uitslag van de tweede vrije training

Uitslag Tweede vrije training - Rusland

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Na afloop van de tweede vrije training stond Bottas op laconieke wijze de pers, waaronder RacingNews365, te woord. Volgens de Fin kan het zaterdag nog een stuk sneller. "We hebben nog veel tijd laten liggen. De eerste oefensessie werd namelijk meer dan eens onderbroken door rode vlaggen en andere incidenten. Dat heeft ons veel tijd op de baan gekost. Ook verpestte ik een set banden door me te verremmen in de eerste vrije training", geeft de Mercedes-coureur toe. "In de tweede vrije training hebben we gelukkig wel veel meters kunnen maken."

Bottas is verder zeer tevreden met zijn Mercedes W11, ook al kan het nog stukken beter op weg naar de kwalificatie op zaterdag en de race op zondag. "Op dit moment zien we er heel sterk uit, maar zoals ik al zei: we kunnen nog veel sneller en we kunnen nog veel tijd vinden. De eerste twee sectoren voelden deze vrijdag al heel goed aan, maar in de derde sector voelde de bolide nog wat onrustig", aldus de Fin die meer dan eens al glibberend en glijdend door de laatste bocht heenging.

Met medewerking van Dieter Rencken.

Keert Max Verstappen dit weekend in Rusland terug op het podium? Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen blikken vooruit in de nieuwste aflevering van de RacingNews365 F1-podcast.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Rusland 2020 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'