Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Rusland 2020

Verstappen en Bottas profiteren optimaal van straf Hamilton in GP Rusland

Valtteri Bottas heeft op dominante wijze de Russische Grand Prix op zijn naam geschreven. Max Verstappen profiteerde optimaal van een straf voor Lewis Hamilton en finishte een eenzame race op de tweede positie.

Bottas Verstappen Ricciardo Rusland
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Met Lewis Hamilton voor Max Verstappen ging de Russische Grand Prix van start. Het lange rechte stuk richting de eerste bocht zorgde ervoor dat Bottas de positie van Verstappen overnam. De Nederlander zag ook Ricciardo nog voorbij komen, maar heroverde zijn positie nog in de eerste ronde.

De safety car kwam op de baan na een crash Carlos Sainz, die vol in de muur eindigde, en lichte crash van Lance Stroll - die een zet van Charles Leclerc kreeg. Na vijf ronden werd het veld weer losgelaten met Hamilton, Bottas en Verstappen in de top drie.

Leider Hamilton kreeg ondertussen een tijdstraf van 10 seconden voor het feit dat hij tweemaal een proefstart had gemaakt buiten de daarvoor aangegeven positie in de pitstraat. De Mercedes-coureur, die op de zachte band reed, probeerde zo lang mogelijk door te rijden en controleerde daarbij het tempo. Bottas en Verstappen wisten redelijk aan te haken, tot Hamilton zijn stop maakte.

Uitslag Race - Rusland

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Door zijn stop viel Hamilton terug tot de elfde positie, achter Sebastian Vettel, en de Brit had gewisseld naar de harde band. Vooraan liep Bottas ronde na ronde weg bij Verstappen, die over de boordradio aangaf te weinig grip te hebben. In ronde 26 maakte de Red Bull-coureur zijn enige stop en wisselde daarbij naar de harde band, een ronde later stopte ook leider Bottas die het voorbeeld van Verstappen volgde.

Voor Verstappen was de zege niet mogelijk, waardoor het zaak was om te zorgen dat hij Hamilton achter zich kon houden. De Mercedes-coureur reed aanmerkelijk snellere rondetijden en sneed als een warm mes door de boter.

Ricciardo zag zijn kansen op een podiumplaats sterk afnemen nadat hij een tijdstraf kreeg van vijf seconden, doordat hij bij bocht twee net buiten de baan kwam en de positie van teamgenoot Esteban Ocon overnam.

Verstappen keek met nog 20 ronden te gaan aan tegen een achterstand van 12 seconden op Bottas en verdedigde een voorsprong van 10 seconden op Hamilton. De Brit moest zijn banden extreem managen om met een stop de finish te halen.

Achteraan het veld wist Alexander Albon wederom niet te imponeren. Vanaf een vijftiende startplaats kwam hij slechts moeizaam naar voren. De tiende plaats van Albon leverde hem één schamel WK-puntje op.

Van spanning was in de Russische Grand Prix geen sprake. Bottas controleerde en domineerde, Verstappen reed in niemandsland en Hamilton wist de schade te beperken met een derde positie.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Rusland 2020 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-fans verdeeld over toekomst Verstappen