Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Rusland 2020

Verstappen en Hamilton schitteren tijdens kwalificatie voor Russische GP

Lewis Hamilton heeft op dominante wijze de poleposition voor de Russische Grand Prix veroverd. Max Verstappen start zondag als tweede op het Sochi Autodrom.

Verstappen Rusland
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Mercedes nam direct in de kwalificatie het voortouw, waarbij Valtteri Bottas de eerste 1.32-er van het weekend noteerde voor teamgenoot Lewis Hamilton. Max Verstappen kende een moeizame eerste run en kwam niet verder dan de vijfde tijd op 1,3 seconden.

Verstappen koos er volgens voor om een run te doen op de medium band en verbeterde zijn tijd aanzienlijk, maar bleef vijfde. Teamgenoot Alexander Albon ging als elfde door naar Q2 en de beide Ferrari's wisten met de hakken over de sloot het tweede deel te halen met een 14e en 15e positie.

Afvallers in Q1: Romain Grosjean, Antonio Giovinazzi, Kevin Magnussen, Nicholas Latifi en Kimi Raikkonen.

Het tweede deel van de kwalificatie werd een strategische, waarbij de Verstappen en de beide Mercedessen zich probeerden te kwalificeren op de medium band. Een flinke crash van Sebastian Vettel schopte de plannen van de teams flink in de war in de slotminuten van Q2.

Met nog 2 minuten en 15 seconden te gaan moest Hamilton nog aan de bak, want zijn eerste tijd was afgenomen wegens het overschrijden van de tracklimits. Het plannetje van Hamilton mislukte, want hij moest nu op de zachte band zijn tijd rijden. Teamgenoot Bottas en Verstappen starten zondag als enige in de top 10 op de medium band.

Afvallers: Charles Leclerc, Daniil Kvyat, Lance Stroll, George Russell en Sebastian Vettel.

Uitslag Kwalificatie - Rusland

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

De strijd om de poleposition werd wederom een gevecht tussen beide Mercedessen. Verstappen wist op voorhand dat hij geen vuist kon maken en moest afrekenen met de Renaults en McLarens.

Hamilton declasseerde de rest van het veld in zijn eerste run door bijna acht tienden sneller te zijn dan Bottas, die op zijn beurt nipt sneller was dan Verstappen die Ricciardo en Perez in zijn nek had hijgen. Albon kwam in zijn eerste run niet verder dan de achtste plaats.

In de slotseconden wist Hamilton zijn tijd nog iets aan te scherpen, evenals Bottas, die tot op zes tienden van een seconde kwam. Verstappen dook echter tot ieders verbazing onder de tijd van Bottas en start zondag als tweede. De Nederlander was bijna 1,5 seconden sneller dan Albon die als tiende start.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2020

Wie wint de GP van Rusland 2020?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Rusland 2020 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'