Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Rusland 2020

Verstappen laat zijn tanden zien tijdens derde training GP Rusland

Max Verstappen eindigde slechts als zesde tijdens de derde training op het Sochi Autodrom. Desondanks kan de coureur vertrouwen putten uit de sessie. Vooraan waren het wederom de beide Mercedessen die het veld aanvoerden.

Verstappen Russia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De beide Mercedes-coureurs hadden er zin in tijdens de derde vrije training en waren al snel op de baan te vinden. Vlekkeloos ging dit allerminst, want zowel Valtteri Bottas als Lewis Hamilton maakte een fout in hun snelle ronde op de zachte band.

Met een 1.35 als snelste tijd was wel duidelijk dat het nog aanzienlijk harder kon, getuige de 1.33-er die vrijdag de rapste rondetijd was. Max Verstappen liet, zoals gebruikelijk, lang op zich wachten.

Vooraan het veld voerde Bottas het tempo op met een 1.34,2, voor Hamilton en Pierre Gasly. Namens Red Bull was het Alexander Albon die op de medium band als eerste de baan opzocht en tot een elfde tijd kwam. Verstappen begon zijn training op de zachte band en ging verrassend naar de tweede plaats op 0,017 seconde van Bottas.

Uitslag Derde vrije training - Rusland

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Het was Bottas die in de slotfase als eerste een kwalificatierun simuleerde en daarbij de snelste tijd aanscherpte met twee tienden. Het was vervolgens Hamilton die liefst zeven tienden onder Bottas' tijd dook en een 1.33,279 klokte.

De beide Ferrari's waren wederom terug te vinden in de middenmoot, met Sebastian Vettel ditmaal voor Charles Leclerc op de zevende en twaalfde positie.

In de laatste tien minuten begonnen ook Verstappen en Albon aan hun laatste snelle run. Daarbij opende Verstappen met een paarse sectortijd in de eerste sector, om vervolgens van zijn gas te gaan. Het zorgde ervoor dat de Nederlander zijn tijd niet wist te verbeteren, maar desondanks was de vorm van Red Bull bemoedigend.

Hamilton sloot de sessie met afstand als snelste af, voor Bottas, Sainz, Ocon, Perez en Verstappen. De positie van de Nederlander vertelde daarbij niet het volledige verhaal. Albon zag zijn snelste rondetijd geschrapt worden wegens het overschrijden van de track limiet en eindigde de training als negentiende.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2020

Wie wint de GP van Rusland 2020?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Rusland 2020 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training