Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP 2020

Dominante zege Quartararo, podium Rossi in knotsgekke GP van Andalusië

Fabio Quartararo heeft zijn tweede MotoGP-race op rij gewonnen. De Fransman was veruit de sterkste rijder tijdens de Grand Prix van Andalusië. De Yamaha-rijder vertrok vanaf pole-position en gaf de leiding na een goede start niet meer uit handen. Maverick Vinales eindigde als tweede, voor Valentino Rossi.

Quartararo 2020 jerez 2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Bij de start was Quartararo direct goed weg en hij benutte zijn poleposition zodoende optimaal. Aan het einde van de eerste ronde probeerde Vinales de Fransman te passeren, maar de Yamaha-rijder verremde zich, schoot rechtdoor en kwam daarna achter teamgenoot Rossi te liggen. Lange tijd leek Vinales sneller te zijn dan 'The Doctor', maar uiteindelijk moest hij Rossi laten gaan en niet veel later zag hij ook Francesco Bagnaia en Franco Morbidelli aan zich voorbij gaan.

Bagnaia had een uitstekende pace in handen en reed mentor Rossi dan ook vrij eenvoudig voorbij, waarna de 41-jarige Italiaan ook de druk voelde van een andere pupil, Morbidelli. Morbidelli kwam echter vrij snel daarna stil te staan met motorische problemen, een probleem dat ook Bagnaia enkele ronden later overkwam. Daardoor schoof Rossi terug naar plaats twee en kwam hij wederom in gevecht met teamgenoot Vinales.

Rossi deed er alles aan om de interne strijd te winnen, maar 1,5 ronde voor het einde ging hij de fout in en moest hij Vinales aan zich voorbij laten gaan. De Spanjaard liet direct zien sneller te zijn dan zijn teamgenoot, waardoor Rossi zich tevreden moest stellen met een derde plek. Het was voor de negenvoudig wereldkampioen al meer dan een jaar geleden dat hij nog eens op het podium eindigde.

Naast de motorische uitvalbeurten, kwamen er ook nog verschillende rijders ten val. Zo kwamen onder andere Danilo Petrucci en Miguel Oliviera niet over de finishlijn.

In de strijd om de wereldtitel verstevigde Quartararo met zijn tweede overwinning van het seizoen logischerwijs zijn leiding in het kampioenschap. Hij heeft op het moment 10 punten voorsprong op nummer twee Vinales. Ducati-rijder Andrea Dovizioso blijft op derde plaats van het klassement staan, de Italiaan kijkt echter al tegen een achterstand van 24 punten aan. De wereldkampioen van vorig jaar, Marc Marquez kon door een gebroken arm niet deelnemen aan de race en blijft daardoor op nul punten staan.

Over twee weken staat op het circuit van Brno de derde GP van het jaar op het programma.

Uitslag MotoGP Grand Prix van Andalusië 2020

Pos. Coureur Merk
1. Fabio Quartararo Yamaha
2. Maverick Vinales Yamaha
3. Valentino Rossi Yamaha
4. Takaaki Nakagami Honda
5. Joan Mirr Suzuki

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"