Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Williams

Donkere wolken pakken zich samen boven noodlijdend Williams

Het Williams Formule 1-team verkeert in zwaar weer. Dit kan een intro zijn van elk artikel over Williams in de voorbije jaren, maar ook teambaas Claire Williams lijkt het steeds somberder in te zien. "Soms moet je tot op de bodem zinken."

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

De woorden die Claire Williams sprak in gesprek met Autosport zijn niet de woorden van een vrouw die in de nabije toekomst verwacht heel veel beterschap te zullen zien. Is de bodem door Williams überhaupt al bereikt, of kan het allemaal nog een tandje erger? Geld blijft een issue, en hoewel Nicholas Latifi natuurlijk een flinke bom duiten meebrengt, zag het in PKN Orlen een belangrijke sponsor verdwijnen. De oliemaatschappij verhuist met Robert Kubica mee naar Alfa Romeo.

Britse media melden echter dat de gifbeker helemaal leeg moet. Naar verluidt is ook deodorant-gigant Rexona van boord gestapt, op Rokit na de grootste sponsor van het in Grove gevestigde team. De miljoenen die daarmee worden misgelopen kunnen weleens zwaar op de schouders van het team drukken.

De kans is groot dat Williams komend seizoen nog wel uit weet te zitten, maar met het oog op 2021 zal er toch echt een compleet nieuwe auto ontwikkeld moeten worden. Als het team daar ondanks beperkte middelen in slaagt, kan een gedwongen nieuwe start voor alle teams de sportieve redding zijn voor Williams, maar zo niet, dan kunnen de nieuwe reglementen weleens de doodsteek worden van het team zoals we dat nu kennen.

8 reacties

    Uitslag Formule 1 wintertest Barcelona 21 februari