Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Donkere wolken pakken zich samen boven Schumacher: nieuw Haas-chassis na harde crash

Mick Schumacher zal in Japan niet deelnemen aan de tweede vrije training. Hij crashte in VT1 nadat de klok al op nul stond. Het was zo'n doffe klap, dat hij een nieuw chassis nodig heeft.

Iedereen leek de regenachtige omstandigheden in VT1 zonder kleerscheuren te gaan doorstaan, maar nadat de klok al lang op nul stond en iedereen hun proefstarts op het rechte stuk al had gemaakt, crashte Mick Schumacher op de weg terug naar de pitstraat. Het was een doffe klap, zoals hieronder is te zien. De Duitser klaagde over aquaplaning.

Velt Schumacher vonnis over zichzelf?

Twee uur na de finish van VT1 stond VT2 op het programma, maar die gaat aan de neus van Schumacher voorbij. Niet alleen is de voorkant van de Haas-bolide zwaar beschadigd, zijn chassis moet na de klap worden vervangen. Dat is een tijdrovend proces en dus zal hij de rest van de vrijdag uitzitten. Het is tevens geen fijne ontwikkeling voor de jonge coureur zelf, want hij is nog hard aan het strijden voor zijn toekomst in de Formule 1. Zijn zitje bij Haas is voor volgend jaar nog beschikbaar en er zijn veel kapers op de kust. Dit zal de kansen van Mick niet goed hebben gedaan.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'