Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Australië 2024

Door problemen gehinderde Verstappen moet gat laten naar Leclerc

Max Verstappen heeft in de tweede vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Australië Charles Leclerc voor zich moeten dulden. Dit na problemen aan het begin van de sessie.

Verstappen Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De tweede vrije training begint na zijn crash in de eerste oefensessie zonder Alexander Albon. De coureur is ongedeerd, maar de auto flink gehavend. Aan het begin van VT2 missen we ook Max Verstappen. De auto staat op de bok, de motorkap ligt er vanaf en Verstappen staat ernaast en kijkt ernaar. Het blijkt om een vloerwissel te gaan.

Het maakt de weg vrij voor de beide Aston Martins om vroeg in de sessie snelste tijden op de klokken te zetten op het moment dat alles en iedereen nog op de medium banden staat. Zo verstrijken er 20 minuten waarin Verstappen schittert door afwezigheid.

De Aston Martins melden zich ook als eersten bovenaan op de zachte banden als Verstappen zijn eerste run op medium rijdt. Hij werkt zich gedurende die run op naar P6. Op datzelfde moment is ook teamgenoot Sergio Perez op zachte banden op de baan, waarbij het opvalt dat hij niet aan de snelste tijden van bijvoorbeeld Lance Stroll en Fernando Alonso komt.

Ferrari slaagt daar wel in, al moet gezegd worden dat Charles Leclerc daarbij wel een fors gat slaat naar Carlos Sainz van meer dan vier tienden. Als ook Verstappen de zachte banden gaat halen, moet hij vrijwel hetzelfde gat laten richting Leclerc als zijn voormalig Toro Rosso-teamgenoot. De Red Bull oogt nog niet als het wapen dat precies doet wat Verstappen wil.

Uitslag Tweede vrije training - Australië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

We zien dan in het laatste kwartier dat veel coureurs terug wisselen naar de medium banden voor de noodzakelijke longruns. Het maakt dat de verschillen voorin dan zijn gemaakt. Zodoende is het Leclerc die de snelste tijd pakt met Verstappen toch op een respectabele achterstand op P2.

Zoek je overigens de naam van Lewis Hamilton, dan kom je uit op P18 en dat in een sessie met maar 19 deelnemers. Heeft Mercedes de plank misgeslagen met de setup van de auto? George Russell toont immers op P6 aan dat het verschil niet daadwerkelijk anderhalve seconde hoeft te zijn.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China