Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Nyck de Vries

Draait de laatste Formule 1-strohalm van De Vries uit op een ordinaire geldkwestie?

Al enkele jaren wordt de naam van Nyck de Vries steevast genoemd als kanshebber op een Formule 1-stoeltje bij diverse teams, maar nooit heeft dat geleid naar iets concreets. Met het oog op 2023 lijkt Williams de laatste strohalm te zijn voor de Fries.

De Vries
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Met aankondigingen van Fernando Alonso die naar Aston Martin gaat, Alexander Albon die bij Williams blijft en wellicht ook de presentatie van Oscar Piastri bij Alpine worden nu in rap tempo de Formule 1-stoeltjes voor 2023 vergeven. Nyck de Vries zit nog altijd zonder een stoeltje, ook al wordt hij steeds volop genoemd, met name bij de aan Mercedes-gelieerde teams.

Echter, een dikke vette handtekening onder een F1-contract bleef vooralsnog uit. De kansen slinken zienderogen, maar is Williams misschien nog een optie? Ook bij dat team zingt zijn naam al enkele jaren rond en dit seizoen werkte hij zelfs een vrijdagtraining af voor dat team, naar wederzijdse tevredenheid.

Maar ook bij Williams worden meerdere namen genoemd. Bijvoorbeeld die van Logan Sargeant, de Amerikaan die hoge ogen gooit in zijn eerste jaar in de Formule 2 en die later dit jaar ook op de vrijdag mag instappen in één van de Williams-bolides. Hij zou naar verluidt goed gesteund worden door geld uit de Verenigde Staten.

Toch nog een jaartje Latifi?

Even leek het erop dat de tijd van Nicholas Latifi er bij Williams zo onderhand op zat. Er gingen zelfs geruchten dat hij dit seizoen nog zou worden vervangen, te meer omdat teambaas Jost Capito herhaaldelijk riep dat men veel minder afhankelijk is geworden van betalende coureurs dan voorheen het geval was.

Maar na een moeizame seizoenstart lijkt Latifi de laatste tijd iets beter in zijn ritme te komen, of op zijn minst minder fouten te maken. RacingNews365 heeft bovendien begrepen dat het kamp-Latifi, waarvan vader Michael de grootste geldschieter is, bereid zou zijn nóg meer geld op tafel te leggen.

Als dat zo is, zal Williams bereid zijn op zijn minst naar dat pleidooi te luisteren. Mogelijk echter kan het ook een goed in elkaar gezet plan zijn van Williams om de prijs van het tweede Williams-zitje verder op te drijven. Dan resteert de vraag hoeveel de andere gegadigden daar tegenover willen stellen. Trekt Mercedes de portemonnee om wereldkampioen (Formule E) De Vries eindelijk zijn F1-debuut te gunnen?

Met nog ruim een half jaar te gaan tot de start van het nieuwe Formule 1-seizoen kan een bekendmaking nog lang op zich laten wachten, maar na meerdere verrassingsaankondigingen staan we nergens meer van versteld. Voor je het weet kondigt Williams Oscar Piastri aan, om maar eens een zijstraat te noemen.

Ook interessant:

Weergaloze Verstappen heeft Leclerc bijna op de knieën

Wat een race! In de nieuwste RN365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de knotsgekke GP van Hongarije, met het falende Ferrari en de schitterende Verstappen en meer als onderwerpen. Beluister 'm snel!

Forbidden

Weddenschappen Nyck de Vries

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

22 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen