Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP

Drie MotoGP-coureurs missen volgende race na slagveld GP Portugal

Het was me het weekend wel in de MotoGP. We zagen veel crashes, dit keer met opvallend veel letsel tot gevolg. Het maakt dat het veld bij de volgende race liefst drie coureurs moet missen.

Elke dag van het MotoGP-weekend in Portimao viel er één coureur weg met het oog op de volgende race, de Grand Prix van Argentinië die van 31 maart t/m 2 april wordt verreden. Op vrijdag viel Pol Espargaro uit na een gemene smak tegen de bandenstapels. Hij werd naar het ziekenhuis gevlogen, alwaar een klaplong, gebroken ruggenwervel en een kaakfractuur werden geconstateerd.

Er waren zorgen over de toestand van Espargaro, maar diens Tech 3-teambaas heeft inmiddels laten weten dat hij weer helemaal de oude zal worden en uiteindelijk 'gewoon' weer op de motor zal stappen.

Een dag later, in de eerste sprintrace in de MotoGP ooit, was het Enea Bastianini die door een aanvaring met Luca Marini zijn rechterschouder blesseerde. Ook hij kan zich de trip naar Zuid-Amerika besparen. Op zondag zagen we vervolgens hoe meervoudig Marc Marquez Miguel Oliveira onderuit kegelde. Hij moest dat bekopen met een dubbele long lap-penalty voor de volgende race, maar naar nu blijkt ook met het missen van in ieder geval de Argentijnse GP. Hij brak zijn duim en een operatie is vereist.

Gedurende het weekend toonden meerdere coureurs zich (niet voor het eerst) kritisch voor wat betreft de veiligheid van het heuvelachtige circuit in de Algarve. De vele kwetsuren zullen die geluiden waarschijnlijk niet doen verstommen.

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Analyse Vrees Verstappen komt uit: wat betekent het vertrek van Marshall voor Red Bull?