Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Giedo van der Garde

Drie Nederlandse zeges gaan in rook op in de befaamde 24 uur van Daytona

De befaamde 24 uur van Daytona is gewonnen door Meyer Shank Racing in de Acura ARX-06-bolide. Er deden vele Nederlanders mee voor de zege in de verschillende klassen, maar allemaal grepen ze er net naast.

Meyer Shank Racing 24 hour of Daytona 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Meyer Shank Racing

In de hoogste klasse, de GTP-klasse, waar dus ook om de algehele overwinning van de 24 uur van Daytona werd gereden, deed Renger van der Zande in de Cadillac van Chip Ganassi samen met zijn teamgenoten Sebastien Bourdais en Scott Dixon lang mee om de zege.

Na enkele full course yellow-situaties ontstond er echter een zeer spannend laatste ander half uur, gedurende welke Van der Zande het onderspit delfde. Uiteindelijk moest hij het doen met de derde plaats. Tom Blomqvist, Colin Braun, Helio Castroneves en Simon Pagenaud waren de winnaars.

			© Meyer Shank Racing
	© Meyer Shank Racing

Van Uitert gooit zege weg

In de LMP2-klasse deden Giedo van der Garde en Job van Uitert samen in de TDS Racing-bolide met nummer 35 zeer lang mee om de overwinning. In de absolute slotfase ging het echter mis voor Van Uitert toen hij een poging waagde om de leiding te pakken. Hij viel terug tot de vierde plaats in de klasse, waar hij en zijn team ook zouden eindigen.

Tot slot zagen we ook in de GTD-klasse een Nederlander strijden om de zege. Indy Dontje en zijn collega's van Winward Racing deden in hun Mercedes lang mee om de Rolex. In de slotfase ging het bij een herstart echter mis toen collega Philip Ellis een gooi deed naar de leidende positie.

Het leidde tot contact met een Corvette, waarbij de ophanging brak. Einde race. En zo stond er uiteindelijk slechts een Nederlander op een podium: Van der Zande in de GTP-klasse.

In de video hieronder zie je hoe het misging voor Dontje en zijn team, racend met nummer 57.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?