Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Dakar Rally nieuws 2024

Veel Nederlanders in problemen tijdens Dakar Rally, sensationele hattrick Van Kasteren

Janus van Kasteren heeft zijn derde dagzege op rij geboekt in de Dakar Rally. De trucker leek soeverein te gaan winnen, maar moest in de slotfase alle zeilen bijzetten om Ales Loprais (Praga) van zich af te houden. Een aantal andere Nederlanders kwamen in de problemen.

Van Kasteren 2023 Dakar Rally
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Gigi Soldano / DPPI

Het was bijzonder nieuws aan het begin van de tweede etappe: de Nederlandse trucker Richard de Groot ontving een tijdstraf van 24(!) uur omdat hij een dag eerder een aantal waypoints had gemist. Zijn ambities voor een mooi klassement konden zo de prullenbak in. Hetzelfde gold voor Martin van den Brink. De ervaren Iveco-coureur verloor maar liefst een uur in de openingsfase en zou daardoor ver wegzakken.

Wie wel uit de problemen bleef, was Janus van Kasteren. De Nederlander pakte halverwege een voorsprong van vijf minuutjes op Ales Loprais, die in de slotfase ineens toch heel dichtbij kwam. Het werd een bijzonder spannend secondenspel, maar Van Kasteren won uiteindelijk wel. Het verschil met de Tsjech? Zes seconden. Martin Macik (Iveco) eindigde als derde.

De problemen voor de Nederlanders hielden echter nog niet op bij De Groot en Van den Brink. Gert Huzink, die in de eerste etappe nog knap tweede werd, gooide zijn Renault-truck op zijn kant en verloor zo een halfuur. Huzink kon wel zijn weg vervolgen, maar zou kostbare tijd verliezen. Pascal de Baar (Tatra) kwam hem helpen en krijgt na de finish nog tijd terug. De Baar keek bij het laatste waypoint tegen een achterstand van zestien minuten aan ten opzichte van Van Kasteren.

Bekijk hieronder het voorlopige klassement. Updates worden eventueel later toegevoegd.

Algemeen klassement na tweede etappe (trucks)

# Coureur Team Tijdsverschillen
1. Janus van Kasteren Boss Machinery 9:31:37
2. Ales Loprais Loprais Praga +12:55
3. Martin Macik MM Technology +21:47
4. Jaroslav Valtr Tatra Buggyra +32:54
5. Gert Huzink Jongbloed Dakar +33:32

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Dakar Rally 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training