Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Dakar

Sainz steekt dikke middelvinger op, Al-Attiyah krijgt deksel op de neus

Het kan niet anders of Carlos Sainz ging met een grote lach over de finish na de zesde etappe. Hij snoerde uitdager en criticaster Nasser Al-Attiyah in het Saoedische zand de mond.

Sainz Dakar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De Dakar Rally begon dit jaar met een bescheiden relletje tussen Nasser Al-Attiyah en Carlos Sainz. Al-Attiyah claimde dat Audi vanwege een gebrekkige betrouwbaarheid al na drie dagen thuis zou zitten. En juist in de 48 uurs marathonetappe slaat Sainz zijn slag en laat Al-Attiyah het afweten.

De Qatarese coureur verloor op vrijdag twee uur en drie kwartier door een gebroken stuurarm en ziet Sainz de voorbije twee dagen aan zich voorbij komen. Sterker nog, hij ziet een heel leger aan concurrenten aan zich voorbijkomen. Hij valt terug naar een plekje net buiten de top 15. Sainz overigens ging niet enkel voorbij aan Al-Attiyah, maar ook aan Yazeed al Rajhi, die op donderdag zwaar crashte en de rally moest verlaten. Hij bleef nagenoeg ongedeerd.

Mattias Ekstrom maakt het Audi klassementsfeestje bovendien compleet door op te stomen naar P2 in het algemeen klassement, vóór vedette Sebastien Loeb, die zichzelf dagwinnaar mag noemen. Tim en Tom Coronel zijn op het moment van schrijven nog onderweg. Ze opereren in de etappe zo rond positie 60.

Na de etappe heeft Al-Attiyah, de winnaar van vorig jaar, laten weten zoveel mogelijk punten te willen pakken voor het Rally Raid-kampioenschap en bereid te zijn om in dienst van teamgenoot Loeb te rijden mocht dat nodig zijn.

Virtueel klassement bij het vierde bivak (auto's)

# Coureur Team Tijdsverschillen
1. Carlos Sainz Audi 24:59:32
2. Mattias Ekstrom Audi +20:21
3. Sebastien Loeb Prodrive Hunter +29:31
4. Lucas Moraes Toyota Gazoo +1:04:00
5. Guillaume de Mevius Prodrive Hunter +1:09:47

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Dakar Rally 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Magistrale Verstappen evenaart twee unieke records in kwalificatie Imola