Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Dakar Rally nieuws 2024

Van den Brink stelt podiumplaats veilig in Dakar Rally, Van Kasteren derde in slotetappe

Janus van Kasteren is als derde geëindigd in de laatste etappe van de Dakar Rally. De Nederlandse trucker was iets minder dan twee minuten langzamer dan Ales Loprais, die zijn tweede etappezege op rij pakte. Martin Macik zag zijn leidende positie niet meer in gevaar komen. Mitchel van den Brink werd derde in het klassement.

Mitchel van den Brink
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © A.S.O.

Voorafgaand aan de laatste etappe was het al wel zeker dat Martin Macik zijn eerste eindzege in de Dakar Rally ging grijpen. De Tsjech wist het initiatief te pakken tijdens de loodzware marathonetappe van 48 uur. Macik zette in die etappe de concurrentie op meer dan een uur en gaf zijn leiding geen moment meer uit handen.

Dat was tegen het zere been van titelverdediger Janus van Kasteren. De Nederlander won vier van de eerste vijf etappes en leek zo op koers te liggen om opnieuw te zegevieren. Van Kasteren kwam echter te vaak in de problemen en verloor uren. De twaalfde en laatste etappe was de laatste kans om de Dakar Rally toch nog een beetje positief af te sluiten.

Van Kasteren ging ervoor, maar moest het opnieuw afleggen tegen de Tsjechen. Ales Loprais was de gehele proef van 175 kilometer de snelste en zou met een voorsprong van anderhalve minuut winnen. Jaroslav Valtr werd tweede in zijn Tatra, voor Van Kasteren en Macik. De 21-jarige Mitchel van den Brink werd zesde en stelde zo een knappe podiumplaats veilig.

Eindstand Dakar Rally (trucks)

# Coureur Team
1. Martin Macik MM Technology
2. Ales Loprais Loprais Praga
3. Mitchel van den Brink Eurol Rallysport

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Dakar Rally 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Papa Perez "Verstappen en Checo zijn twee tijgers!"