Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Dakar Rally nieuws 2024

Nederlandse truckers zwaar in de problemen in Dakar Rally, Macik profiteert

De Dakar Rally 2024 staat op zijn kop bij de trucks. Tijdens het eerste gedeelte van de bizarre marathonetappe kwamen veel Nederlanders in de problemen, waaronder leider Janus van Kasteren. De coureur van Team de Rooy is virtueel zijn eerste positie kwijt.

Van Kasteren dakar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © A.S.O./Florent Gooden/DPPI

Er was van tevoren al veel vrees voor de zesde etappe. De organisatie had iets nieuws verzonnen en kwam met een proef van twee dagen. Op de eerste dag moesten de deelnemers om 14:00 uur Nederlandse tijd verplicht stoppen bij één van de zeven primitieve bivakjes. Daar kon men overnachten, maar het bleek al een helse uitdaging om de bivakken te bereiken. Het werd een slagveld, ook bij de trucks.

Leider Janus van Kasteren was één van de truckers die het ongelofelijk lastig had. De Nederlander verdedigde een voorsprong van 22 minuten op Martin Macik, die vol de aanval opende. Van Kasteren verloor al zes minuten bij het eerste waypoint en raakte aan het einde van de eerste dag zelfs virtueel de leiding kwijt. Zijn achterstand op Macik bedroeg meer dan 40(!) minuten, al was hij wel de nummer drie op de proef. Macik moest bij de eerste doorkomsten Mitchel van den Brink nog voor zich dulden, maar sloeg op de lastigste stukken hard toe.

Veel Nederlanders zaten zwaar in de penarie. Martin van den Brink kwam met een uur achterstand door bij het eerste waypoint, Anja van Loon en William de Groot zelfs met drie uur. Pascal de Baar, de nummer vier van het algemeen klassement, is op het moment van schrijven nog niet bij het eerste waypoint. De Tatra-coureur lijkt grote problemen te hebben.

Macik en Van den Brink reden als enigen door naar het derde bivak. Van Kasteren, de sterk presterende Vick Versteijnen en Ales Loprais moesten stoppen bij het tweede bivak.

Bekijk hieronder het voorlopige klassement, gebaseerd op de tussentijden bij het tweede bivak. De meeste toppers zijn daar gepasseerd, waardoor de tijden redelijk representatief zijn.

Virtueel klassement bij het tweede bivak (trucks)

# Coureur Team Tijdsverschillen
1. Martin Macik MM Technology 25:07:24
2. Janus van Kasteren Team de Rooy +19:10
3. Ales Loprais Loprais Praga +43:40
4. Mitchel van den Brink Eurol Rallysport +58:54

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender

Dakar Rally 2024 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Streep erdoor Marko gooit verrassend deur dicht voor deze potentiële teamgenoot Verstappen