Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ecclestone haalt uit naar 'soft' Ferrari

Voormalig Formule 1-baas Bernie Ecclestone is bepaald niet onder de indruk van de aanpak van het team van Ferrari. Hij vindt de Scuderia te soft om echt aanspraak te kunnen maken op wereldtitels.

Als Bernie Ecclestone door de Daily Mail gevraagd wordt of het voor Lewis Hamilton een optie is om naar Ferrari te verhuizen, antwoordt hij stellig: "Nee, dat zou niet werken voor hem. Hij zou om te beginnen de Italiaanse taal moeten leren, om te kunnen begrijpen wat er achter zijn rug om gezegd wordt."

Wat volgt is een betoog over hoe de aanpak van Ferrari dat team parten speelt: "Het probleem met Italianen is dat ze conflicten uit de weg gaan. In plaats van tegen mensen te zeggen dat ze slecht werk leveren, zeggen ze 'laten we uit eten gaan en erover praten, vrienden?'."

Volgens Ecclestone staat ook de verkeerde persoon aan het roer bij Ferrari: "Mattia Binotto is een techneut, terwijl Ferrari iemand nodig heeft die duidelijk kan maken dat hij de richtlijnen uitzet en niemand anders. Geen mitsen, geen maren en zonder discussie."

Het voormalig Formule 1-opperhoofd heeft al de gedroomde opvolger van Binotto in gedachten: "Flavio Briatore moet het doen. Hij zou doen wat hij bij Benetton en Renault al deed. Hij zou de beste teamleden bij andere teams wegkapen. Enige probleem is dat Flavio op enig moment iedereen het gevoel zal geven dat Ferrari zijn eigendom is."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Opgehelderd Team Redline verklaart 'onzichtbare' crash Verstappen