Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Mattia Binotto

Eerlijke Binotto luidt noodklok: "Ferrari is te langzaam"

De nieuwe Ferrari SF1000 is te langzaam ten opzichte van Mercedes en Red Bull. Dat verklaart teambaas Mattia Binotto in Barcelona. "Er is veel werk aan de winkel."

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Ferrari-teambaas Mattia Binotto draait er niet om heen. De nieuwe Ferrari SF1000 komt pure snelheid te kort. Mercedes en Red Bull hebben vooralsnog betere wagens gebouwd. "We zijn niet zo optimistisch als vorig jaar", zegt hij eerlijk in gesprek met RacingNews365. " We zijn niet zo snel als onze naaste concurrenten momenteel. Hoeveel sneller zij zijn is wat lastig te beoordelen. Maar we zijn zeker niet zo snel als zij."

Op de rechtstreekse vraag of hem dat zorgelijk stemt, komt een glashelder antwoord. "Ja. Het is nog vroeg en het is nog moeilijk om aan te geven waar het hem precies in zit. Daarom zijn deze tests erg belangrijk. We verzamelen nu alle data en het is belangrijk dat we met die data de juiste richting inslaan."

Binotto geeft te kennen dat de Scuderia de komende dagen het nodige werk wacht. Hij zinspeelt alvast op ingrijpende updates tijdens de tweede testweek die volgende week woensdag begint. "Laten we afwachten wat volgende week ons gaat brengen." Binotto sluit uit dat Ferrari een geheel nieuwe auto gaat ontwikkelen. "We zullen in Melbourne zeker geen geheel nieuwe auto aan de start zien. Maar er is wel veel werk te verrichten.
We hebben nog niet alle data bekeken, maar het is duidelijk dat we de optimale setup nog niet hebben gevonden."

Tijdens de eerste drie testdagen bleven Leclerc en Vettel ver verwijderd van de rondetijden van Mercedes en Red Bull. Tot overmaat van ramp viel Vettel vanochtend stil met een motordefect.

14 reacties