Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Canada 2023

Eerste training GP Canada een bizarre farce: 56 minuten rode vlag door veiligheidsproblemen

Het Grand Prix-weekend in Canada is op bizarre wijze begonnen. Na vier minuten rijden in VT1 was het voorbij: de rode vlag werd gezwaaid door een kapotte wagen, maar vanwege veiligheidsproblemen kwam de sessie niet meer op gang.

Gasly Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was Max Verstappen die al een minuut voor de vrije training stond te wachten voor het stoplicht aan het einde van de pitstraat, met in zijn kielzog Sergio Perez. De twee Red Bull-coureurs hadden er zin in, waarschijnlijk omdat er regen in de lucht hing. Ging het droog blijven? Dat was de vraag die heerste.

Verstappen had net zijn eerste vliegende ronde afgemaakt, een voorzichtige 1.20, of de rode vlag hing al uit. De aandrijfas van Pierre Gasly begaf het in zijn outlap, wat voor enkele minuten oponthoud zorgde. Op dat moment hadden er al vier coureurs een snellere tijd neergezet dan de Nederlander: Sergio Perez, Fernando Alonso, Lance Stroll en Valtteri Bottas.

Uitslag Eerste vrije training - Canada

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Problemen

De Alpine van Gasly was al lang en breed opgeruimd, maar de sessie kwam maar niet opnieuw op gang. Waarom? Er waren problemen bij de wedstrijdleiding, dat geen camerabeelden van op en rond het circuit ontving. Omdat men uit veiligheidsoverwegingen de sessie zo niet voort wilde zetten, werd er gezocht naar een oplossing.

Die werd niet gevonden, na ruim 56 minuten met een rode vlag. En zo viel de sessie in het water, en niet vanwege de regen. Het is op dit moment nog niet duidelijk of de verloren tijd nog op een manier zal worden ingehaald, zoals bijvoorbeeld door het verlengen van VT2, die later vanavond wordt verreden.

Formule 1 GP Canada 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'