Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
IndyCar Series

Eigen team spant rechtszaak aan tegen IndyCar-kampioen in contractcontroverse met McLaren

Alex Palou is als IndyCar-kampioen hot property in de autosport. Misschien wel té hot. Meerdere teams dingen mee naar zijn diensten, waaronder zijn huidige team Ganassi, dat nu middels een kort geding hoopt vast te houden aan de diensten van de Spanjaard.

Palou IndyCar 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Chip Ganassi Racing

Het laat zich de laatste twee weken haast lezen als een soap: de contractperikelen rond IndyCar-kampioen Alex Palou. De coureur van Ganassi Racing werd eerst aangekondigd door zijn huidige team voor 2023, nadat het team een optie op hem zou hebben gelicht. Palou gaf zelf aan nergens vanaf te weten en dat de quotes uit het persbericht niet de zijne waren.

Niet veel later kondigde ook McLaren Palou aan als coureur in 2023, waarbij het niet duidelijk was of hij voor dat team in de IndyCar actief bleef, of mogelijk toch zou overstappen naar de Formule E of zelfs de Formule 1. De hele kwestie krijgt eens steeds grimmiger randje, want Ganassi heeft nu een rechtszaak aangespannen tegen Palou.

In het kort geding zullen de aankondigingen van zowel Ganassi Racing als McLaren als bewijsstukken worden gebruikt. Ganassi reageert ten overstaan van Racer op de kwestie: "Palou is een gewaardeerd lid van ons team en we zullen hem blijven steunen in zijn jacht op nieuwe overwinningen, podiumplaatsen en kampioenschappen."

"Nu een concurrerend team op onwettige wijze probeert een contract met hem aan te gaan, ondanks duidelijke voorwaarden van zijn huidige contract, gaan wij over tot een juridische procedure."

Komend weekend strijkt de IndyCar voor de derde keer dit jaar neer op Indianapolis Motor Speedway voor een tweede race op de road course aldaar. De verwachting is dat Palou ondanks recente gebeurtenissen toch in de #10-auto stapt. Mocht het om wat voor reden dan ook anders lopen, dan heeft het team in de persoon van Ryan Hunter-Reay een capabele reservecoureur achter de hand.

Ook interessant:

Verstappen stipt doorslaggevende factor in titelstrijd met Ferrari aan

Verstappen heeft zijn pijlen gericht op de volgende race, de Grand Prix van Hongarije. En de enkelvoudig wereldkampioen stipt een doorslaggevende factor aan in de titelstrijd met Ferrari. Joris Mosterdijk praat je in deze video weer helemaal bij.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen McLaren

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen Verstappen neemt wereldbeker in ontvangst: "Hoop niet dat het hier stopt"