Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Indycar

Eigen team spant rechtszaak aan tegen IndyCar-kampioen in contractcontroverse met McLaren

Alex Palou is als IndyCar-kampioen hot property in de autosport. Misschien wel té hot. Meerdere teams dingen mee naar zijn diensten, waaronder zijn huidige team Ganassi, dat nu middels een kort geding hoopt vast te houden aan de diensten van de Spanjaard.

Palou IndyCar 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Chip Ganassi Racing

Het laat zich de laatste twee weken haast lezen als een soap: de contractperikelen rond IndyCar-kampioen Alex Palou. De coureur van Ganassi Racing werd eerst aangekondigd door zijn huidige team voor 2023, nadat het team een optie op hem zou hebben gelicht. Palou gaf zelf aan nergens vanaf te weten en dat de quotes uit het persbericht niet de zijne waren.

Niet veel later kondigde ook McLaren Palou aan als coureur in 2023, waarbij het niet duidelijk was of hij voor dat team in de IndyCar actief bleef, of mogelijk toch zou overstappen naar de Formule E of zelfs de Formule 1. De hele kwestie krijgt eens steeds grimmiger randje, want Ganassi heeft nu een rechtszaak aangespannen tegen Palou.

In het kort geding zullen de aankondigingen van zowel Ganassi Racing als McLaren als bewijsstukken worden gebruikt. Ganassi reageert ten overstaan van Racer op de kwestie: "Palou is een gewaardeerd lid van ons team en we zullen hem blijven steunen in zijn jacht op nieuwe overwinningen, podiumplaatsen en kampioenschappen."

"Nu een concurrerend team op onwettige wijze probeert een contract met hem aan te gaan, ondanks duidelijke voorwaarden van zijn huidige contract, gaan wij over tot een juridische procedure."

Komend weekend strijkt de IndyCar voor de derde keer dit jaar neer op Indianapolis Motor Speedway voor een tweede race op de road course aldaar. De verwachting is dat Palou ondanks recente gebeurtenissen toch in de #10-auto stapt. Mocht het om wat voor reden dan ook anders lopen, dan heeft het team in de persoon van Ryan Hunter-Reay een capabele reservecoureur achter de hand.

Ook interessant:

Verstappen stipt doorslaggevende factor in titelstrijd met Ferrari aan

Verstappen heeft zijn pijlen gericht op de volgende race, de Grand Prix van Hongarije. En de enkelvoudig wereldkampioen stipt een doorslaggevende factor aan in de titelstrijd met Ferrari. Joris Mosterdijk praat je in deze video weer helemaal bij.

0 reacties

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen