Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Exclusief - Horner: "Invalbeurt Russell maakte duidelijk dat Verstappen de beste F1-coureur is"

Christian Horner heeft met Max Verstappen naar eigen zeggen de beste coureur van de Formule 1 in huis. Zoveel werd hem eens te meer duidelijk tijdens de Grand Prix van Sakhir.

Verstappen Hamilton
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen wordt bij Red Bull op handen gedragen en dat al enkele jaren lang. Men is het er wel over eens dat hij één van de beste, zo niet de beste Formule 1-coureur van het moment is. Met name in 2020 werd iedereen die enig gewicht in de schaal kan leggen gevraagd de twee topcoureurs, Lewis Hamilton en Max Verstappen, met elkaar te vergelijken. De vraag wie er beter is, werd echter niet altijd met een directe reactie beantwoord.

Red Bull-teambaas Christian Horner, hoewel natuurlijk niet helemaal onbevooroordeeld, steekt zijn mening in een exclusief interview met RacingNews365 niet onder stoelen of banken. Hij ziet Verstappen daadwerkelijk als 'de beste': "Ja, ik denk wel dat hij de beste is, en het optreden van George Russell bij Mercedes bevestigde dat voor mij."

Russell mocht invallen voor de door corona gevelde Lewis Hamilton en deed wat normaal gesproken Hamilton ook doet, namelijk voor het veld uitrijden. Daarbij gaf hij teamgenoot Valtteri Bottas het nakijken. "Max en Lewis steken er voor mij bovenuit, maar hoewel we absoluut niet blind mogen zijn voor wat Hamilton allemaal bereikt heeft, heeft hij wel de beschikking over een goed pakket. Dat terwijl Max steeds meer uit zijn wagen moet zien te halen", vervolgt Horner.

En precies dat is wat Verstappen volgens Horner als geen ander kan: "Bij Mercedes kan een Williams-coureur zichzelf direct op de eerste startrij kwalificeren en Russell had de race zelfs bijna gewonnen. Als bij Red Bull echter iemand in de auto van Verstappen moet stappen, bijvoorbeeld als Max corona zou hebben, dan haalt niemand zijn niveau."

Sowieso moet Horner constateren dat zijn oogappel in de voorbije jaren een zeer sterke ontwikkeling heeft doorgemaakt. In de ogen van de Brit is Verstappen meer allround geworden: "Zijn kwalificaties zijn van buitengewoon niveau en zijn racecraft is uitstekend, net zoals zijn bandenmanagement trouwens."

"Max is beter geworden in het 'lezen' van de race, het geven van feedback aan het team, maar bijvoorbeeld ook in het omgaan met teleurstelling. Op dat soort vlakken is hij erg volwassen geworden."

Volgens Horner heeft de 23-jarige Verstappen zijn plafond nog lang niet bereikt: "Nee, dat denk ik niet. De anderen hebben het lastig ten opzichte van Max zijn performance. Als je kijkt naar zijn optreden in Abu Dhabi: zijn pole was fenomenaal en daarna controleerde hij de race op een erg volwassen manier van start tot finish."

Met medewerking van Dieter Rencken.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

29 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"