Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

F1-baas Brawn blij met Verstappen: "Een meesterlijke overwinning"

Ross Brawn, sportief directeur van de Formule 1, is zeer blij de de goede prestaties van Max Verstappen in zijn Red Bull-Honda. De zege in Duitsland kan dan ook rekenen op volop lof van de voormalig teambaas.

Verstappen Bottas regen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Ross Brawn genoot volop van de spectaculaire Duitse Grand Prix, die perfecte reclame vormde voor de Formule 1. Daar waar Mercedes tijdens haar 200ste F1-race opzichtig faalde, blonken Max Verstappen en Red Bull.

Volgens Brawn was Verstappen de man die het meeste profiteerde van Mercedes' haar fouten: "De Nederlander en Red Bull kenden een nagenoeg foutloos optreden in Hockenheim, met twee foutjes. De start was verre van perfect en Verstappen kende een onschuldige spin nadat het team hem op de medium band onderweg stuurde."

"Net als in Oostenrijk hield Verstappen zijn hoofd koel en hadden deze fouten geen impact op zijn performance. Hij hield zijn hoofd omhoog en trapte het pedaal naar beneden, om zo naar een meesterlijke zevende overwinning in de F1 te rijden. Daarnaast pakte hij ook nog het punt voor de snelste raceronde."

Door de 26 punten die Verstappen in Duitsland scoorde wist hij ook het gat naar Valtteri Bottas te dichten tot 22 punten. Enkele races geleden was de achterstand op de tweede positie significant groter. Brawn is blij met deze ontwikkeling: "Door zijn overwinning hijgt hij Bottas nu in de nek en het zou zeer indrukwekkend zijn als hij de Mercedessen weet te splitten, zeker aangezien deze onaantastbaar werden geacht."

"De tweede overwinning van Red Bull-Honda is een extra reden voor ze om trots te zijn op hun prestaties. Ze namen beiden het risico om dit avontuur aan te gaan en dat begint zich nu al uit te betalen", besluit een tevreden Brawn.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

GP Duitsland 2019 RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

Viaplay
x
Breaking F1-baas bijt van zich af na hevige kritiek op vertrek Belgische GP