Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

F1-baas geniet van radioberichten Verstappen: "Maar dát vergeet hij nog wel eens"

Max Verstappen liet zich tijdens de Grand Prix van Spanje over de boordradio flink gelden, dit tot groot vermaak van Formule 1-baas Ross Brawn.

Verstappen SPanje
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Honda

De sportief directeur van de Formule 1, Ross Brawn, was na de Grand Prix van Spanje wederom zeer onder de indruk van Max Verstappen: "We zijn dit seizoen al enkele keren getrakteerd op fantastische optredens van Max Verstappen en bovendien op enkele uiterst vermakelijke boordradio's", zo schrijft hij in zijn persoonlijke column voor F1.com.

Brawn merkt op dat de berichten in Spanje behoorlijk anders van toon waren dan op Silverstone, toen Max Verstappen de ontspanning vond om gedurende de race opzichtig te grappen met het team.

"In Barcelona wist hij dat hij er ten opzichte van Mercedes niet aan te pas kwam en de frustraties daarover waren te merken aan zijn houding over de boordradio. Dit is echter wel de manier voor het team om even door te hebben hoe een coureur zich voelt en hoe daar mee om te gaan."

Verstappen ging in tegen de strategische keuzes van Red Bull, maar dat kwam misschien ook wel doordat Red Bull hem in het ongewisse liet, vermoedt Brawn: "Verstappen heeft niet altijd door dat een strategie op een later moment weer in zijn voordeel kan werken."

"Het is echter ook aan het team om ervoor te zorgen dat een coureur het grote plaatje kan overzien. Het team heeft alle belangrijke informatie in handen en het is aan hen om die informatie op de juiste manier door te geven aan de coureurs."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2020 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Radiotranscript Stilte Verstappen en irritatie Perez bij interne Red Bull-strijd om snelste ronde