Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

F1-baas geniet van radioberichten Verstappen: "Maar dát vergeet hij nog wel eens"

Max Verstappen liet zich tijdens de Grand Prix van Spanje over de boordradio flink gelden, dit tot groot vermaak van Formule 1-baas Ross Brawn.

Verstappen SPanje
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Honda

De sportief directeur van de Formule 1, Ross Brawn, was na de Grand Prix van Spanje wederom zeer onder de indruk van Max Verstappen: "We zijn dit seizoen al enkele keren getrakteerd op fantastische optredens van Max Verstappen en bovendien op enkele uiterst vermakelijke boordradio's", zo schrijft hij in zijn persoonlijke column voor F1.com.

Brawn merkt op dat de berichten in Spanje behoorlijk anders van toon waren dan op Silverstone, toen Max Verstappen de ontspanning vond om gedurende de race opzichtig te grappen met het team.

"In Barcelona wist hij dat hij er ten opzichte van Mercedes niet aan te pas kwam en de frustraties daarover waren te merken aan zijn houding over de boordradio. Dit is echter wel de manier voor het team om even door te hebben hoe een coureur zich voelt en hoe daar mee om te gaan."

Verstappen ging in tegen de strategische keuzes van Red Bull, maar dat kwam misschien ook wel doordat Red Bull hem in het ongewisse liet, vermoedt Brawn: "Verstappen heeft niet altijd door dat een strategie op een later moment weer in zijn voordeel kan werken."

"Het is echter ook aan het team om ervoor te zorgen dat een coureur het grote plaatje kan overzien. Het team heeft alle belangrijke informatie in handen en het is aan hen om die informatie op de juiste manier door te geven aan de coureurs."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2020 RN365 Nieuwsdossier

19 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking F1 zet streep door de vierde race van 2023