Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

Formule 1-dokter: "Sommige F1-wereldkampioenen waren bang voor een naald"

Tijdens de Grand Prix van Hongarije zette het Formule Medicine voor de 500ste keer hun centrum neer op de paddock. Zowel de teamleden als coureurs kunnen altijd terecht bij het centrum wanneer zij gezondheidsklachten hebben of een coureur hard crasht. In de dertig jaar dat de doktoren in de sport aanwezig zijn, hebben ze het al het een ander meegemaakt.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het centrum en voornamelijk dokter Ceccarelli maakten bijzondere momenten mee gedurende de 30 jaar dat men actief is op de circuits. "Toen ik begon hadden we een klein team, nu hebben we met de steun van DHL zelfs meer ruimte op locatie dan het team van Toro Rosso", aldus Ceccarelli tegenover de Gazzetta dello Sport.

"We zijn ook niet langer 'slechts' in de Formule 1 actief. Ook in de Formule E en DTM opereren we vanaf locatie en kunnen we altijd steun bieden aan de coureurs en teamleden in de verschillende paddocks. Tijdens al die races hebben we natuurlijk het nodige meegemaakt."

Toch verbaast de Italiaan zich nog altijd over de meeste coureurs: "Zonder namen te noemen kan ik zeggen dat ik wereldkampioenen heb gezien die bang waren voor een naald. Een wereldkampioen was zelfs zo bang dat hij begon te huilen! Dat blijft je bij, want die jongens zijn niet bang om met 300 kilometer per uur over een circuit te razen, maar wel voor een spuitje", aldus een lachende Ceccarelli.

"Overigens kan ik van twee jongens wél de naam noemen", vervolgt de dokter zijn verhaal. "Jean Alesi zal zelf ook bevestigen dat hij bang is om alleen al zijn bloeddruk op te laten meten en Heinz-Harald Frentzen begon eens uitgedroogd aan een race. Hij vroeg toen het team om hem gedurende de race wakker te houden via de boordradio! Dat deed het team, maar na afloop van de race zakte de Duitser in elkaar."

Fotoalbum

Wat is er terechtgekomen van de talenten uit de Formule 1-kweekvijver?

De Formule 2, voor 2017 de GP2 genoemd, staat bekend als de grootste kweekvijver voor aanstormende potentiële Formule 1-wereldkampioenen. Hoe is het de kampioenen van de opleidingsklasse eigenlijk vergaan nadat ze de Formule 2- of GP2-titel op hun naam wisten te schrijven? RacingNews365 zocht het uit.

Bekijk het album

2 reacties