Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1-kampioen: 'Red Bull heeft Verstappen geholpen om Perez te verslaan'

F1-kampioen Damon Hill denkt dat Red Bull Max Verstappen heeft geholpen om sneller te kunnen zijn in de kwalificatie dan teamgenoot Sergio Perez. De Mexicaan was dit seizoen 'al' drie keer sneller dan de Nederlander.

Terugkijkend op de Grand Prix van Canada denkt F1-wereldkampioen Damon Hill dat Red Bull de RB18 heeft veranderd en deze meer naar de smaak heeft gemaakt van Max Verstappen. Voorheen kon Sergio Perez goed mee met zijn teamgenoot, maar in Canada kon hij gedurende het hele weekend niet tippen aan de snelheid van de Limburger. Na het sterke weekend van Perez in Monaco en Bakoe werd gespeculeerd dat de RB18 Perez beter lag dan Verstappen, maar in Canada leek het precies het tegenovergestelde te zijn. "Max had iets gevonden, want hij domineerde dat weekend zonder enig teken van dreiging vanuit Sergio. Red Bull moet iets hebben gedaan", zegt Hill in de F1 Nation podcast. Vorig seizoen was Perez maar twee keer sneller in de kwalificatie dan Verstappen. Dit seizoen staat die teller nu op drie. "Ik heb het gevoel dat ze iets hebben gedaan om hem te helpen, want hij is niet het soort persoon dat het zou pikken om door Sergio verslagen te worden in de kwalificatie."

Problemen van Verstappen opgelost?

Verstappen klaagt het hele seizoen al over onderstuur: te weinig grip aan de voorkant waardoor hij moeilijk de bochten kan maken. In Canada was er echter weinig van te merken. De Nederlander was in de kwalificatie maar liefst zeven tienden sneller dan Fernando Alonso op P2. Tijdens de race controleerde Verstappen het veld. "Ik denk dat ze hebben geprobeerd om hem te geven wat hij echt nodig heeft. Het kan zijn dat ze voorkant van de auto hebben aangepast. Het leek erop dat hij geen onderstuur meer had, waardoor hij zijn kwaliteiten kon laten zien", aldus Hill.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'