Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

F1 keert terug op openbare zender RTL Duitsland

Een aantal Formule 1-races wordt volgend jaar op het open Duitse net uitgezonden.

Start Italy 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De Formule 1 keert na een periode van afwezigheid weer terug op het openbare Duitse net. RTL, dat door de jaren heen steeds minder races uitzond en afgelopen jaar zelfs geen enkele race mocht uitzenden, zal weer de uitzendrechten van zeven Grands Prix per jaar ontvangen, nadat het een deal met uitzendgerechtigde Sky Sport heeft gesloten.

Het betreft een deal voor twee jaar en ook Premier League-voetbal, de tweede Bundesliga, de Europa League en de Conference League maken onderdeel uit van de deal. Onder meer Helmut Marko reageert verheugd. "Zeven races op het open net zorgt ervoor dat de F1 ook in Duitsland een positieve impact kan hebben."

Het is nog niet duidelijk welke zeven races zullen worden uitgezonden op het Duitse RTL. Nico Hulkenberg, de enige Duitse F1-coureur van dit moment, is in ieder geval in zijn nopjes. "Geweldig nieuws! Als Duitse coureur ben ik er natuurlijk heel blij mee dat de sport weer voor iedereen te zien is in mijn thuisland. Het is een belangrijke stap voor de relevantie van de sport in Duitsland."

Ook interessant:

Op 13 december 2023 was het zover: de eerste livepodcast van RacingNews365 bij Racesquare in Utrecht! Het briljante seizoen van Max Verstappen, de zegedroogte van Lando Norris én prangende vragen van de fans: het kwam allemaal voorbij! Een ding is zeker: Verstappen kroonde zich tot levende legende!

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-fans verdeeld over toekomst Verstappen