Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2023

F1 schaft vrije trainingen niet af, maar kijkt er wel kritisch naar

Is F1-baas Stefano Domenicali van plan om vrije trainingen in de Formule 1 af te schaffen? Daar leek het wel op in gesprek met Portugese media. Maar zo ver gaat het waarschijnlijk echt niet komen.

Perez mexican gp 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was in gesprek met het Portugese Sport TV dat F1-baas Stefano Domenicali geroepen zou hebben dat hij voorstander is van het afschaffen van vrije trainingen. Zijn motivatie? "Voor de engineers zijn die trainingen geweldig, maar het publiek vindt er niks aan."

RacingNews365 heeft begrepen dat de woorden van Domenicali in perspectief moeten worden geplaatst. Het zou niet gaan om het schrappen van de trainingen, maar er zou vooral gekeken worden naar manieren om die sessies relevanter te maken.

De F1 houdt ook een oog op manieren om het sprintformat nog aantrekkelijk te maken, maar men zou ook zeker snappen dat vrije trainingen een belangrijke rol vervullen voor zowel de teams als de coureurs.

Van het afschaffen zou dus geen sprake zijn, maar wel van het onderzoeken van mogelijkheden om de vrije trainingen aantrekkelijker te maken, bijvoorbeeld door er beloningen of zelfs punten voor uit te loven.

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Analyse Vrees Verstappen komt uit: wat betekent het vertrek van Marshall voor Red Bull?