Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 2

F2 haalt opgelucht adem na zware crash met twee coureurs

Beide Formule 2-coureurs die betrokken waren bij een zware crash in Saoedi-Arabië maken het naar omstandigheden goed. Dat hebben ze zelf of familieleden van de coureurs op social media laten weten.

Large 2021 Saudi Arabian Grand Prix Thursday1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alfa Romeo

De twee coureurs waren betrokken bij een verschrikkelijke crash tijdens openingsronde van de Formule 2-race op het circuit van Jeddah. Toen de lichten uitgingen viel de auto van Theo Pourchaire stil. Veel coureurs konden de Fransman nog ontwijken maar Enzo Fittipaldi lukte dat niet. De Braziliaan klapte vol achterop de auto van Pourchaire.

De race werd meteen stilgelegd en ambulances gingen de baan op om de twee coureurs uit hun bolides te bevrijden. Beide coureurs zijn via een ambulance en helikopters naar een dichtbij gelegen ziekenhuis in Saoedi-Arabië vervoerd.

Goede berichten vanuit beide kampen

Pourchaire is de eerste die van zich laat horen. "Hallo iedereen, ik wilde jullie even laten weten dat het over het algemeen goed met me gaat! Op dit moment weet ik niet of dit al het einde van het seizoen is voor mij, maar dat is niet het belangrijkste."

"Het was een grote (crash, red.) en Enzo is gewond geraakt", schrijft de jonge Fransman op zijn social media. Pourchaire denkt vooral aan zijn collega. "Ik wens hem een zo goed mogelijk herstel! Jullie moeten hem wat lieve berichtjes sturen. Dat heeft hij nodig."

Iets later kwam er gelukkig ook goed nieuws uit het kamp van Enzo Fittipaldi. Zijn broer, Pietro, liet via een bericht op sociale media weten dat het beter gaat met zijn broertje dan van tevoren werd gedacht.

"Bedankt voor alle berichtjes. Enzo is bij bewustzijn, wakker en ligt te rusten in het ziekenhuis. Hij heeft een breuk in zijn rechter hiel maar gelukkig gaat het veel beter dan dat we allemaal van tevoren hadden verwacht. Dank aan de FIA, het team en al het medisch personeel hier in Saudi-Arabië."

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2021 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

Viaplay
x
Interview De twee geheime wapens die McLaren volgend seizoen in wil gaan zetten