Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari-coureurs geven uitleg over Canada-debacle

Ferrari kende een dramatische race in Canada. Zowel Charles Leclerc als Carlos Sainz vielen af in het tweede deel van de kwalificatie en tot overmaat van ramp kwamen beide coureurs niet aan de finish. Inmiddels is er een hoop duidelijk bij het Italiaanse team.

Leclerc FP3 Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ferrari startte uitstekend aan het Formule 1-seizoen en kon goed in het spoor van Red Bull Racing blijven in de constructeursstand. Maar in Canada ging bijna alles mis voor de Scuderia wat er mis kon gaan. Uiteindelijk vertrok het Italiaanse team zonder punten uit Montreal.

Zo had Charles Leclerc al snel in de race te maken met problemen met de motor en verloor zo de pace. Inmiddels is er duidelijk wat de oorzaak is. "We hebben een oplossing gevonden, maar ik ga niet in detail treden over wat het precies was. We verloren duidelijk veel tijd op de rechte stukken, wat er uiteindelijk voor zorgde dat we de auto aan de kant moesten zetten. Het was moeilijk om dit onder controle te krijgen, totdat we nu echt begrepen wat er mis ging. We hebben het ook opgelost. We hebben ons de afgelopen dagen vooral gericht op het gebrek aan performance op de zaterdag, nadat we het probleem met de motor begrepen. Want er zat waarschijnlijk meer performance in de auto."

Volgens de Monegask zijn er echter geen grote betrouwbaarheidsproblemen bij de Scuderia. "We maken ons geen zorgen. Natuurlijk zijn er de laatste tijd nogal wat veranderingen geweest met de motor en evalueren we alles, maar op dit moment maken we ons geen zorgen. We spelen met de motoren die we in onze pool hebben", aldus Leclerc.

Carlos Sainz leek het hele weekend weinig snelheid te hebben in Canada en heeft nu ook samen met het team de conclusies getrokken. "We hebben onze analyse gemaakt, want we hadden verwacht dat we in Canada beter zouden presteren dan we deden. Helaas kregen we het daar niet goed voor elkaar met de banden en waarschijnlijk ook een beetje met de setup. We hadden een weekend waarin we niet thuisgaven. Ik denk dat er met een kalender van 24 races altijd races zullen zijn waarin je op een heel hoog niveau presteert en andere races waarin je het niet goed doet. Maar ik denk dat we ervan geleerd hebben", zo sluit Sainz positief af.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Spanje 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull zullen orde op zaken stellen in Spanje

Is Red Bull In Spanje als vanouds weer de gedoodverfde favoriet of zijn de problemen substantiëler van aard? Heeft Mercedes definitief de aansluiting gevonden? Het zijn vragen waarover de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk zich buigen in onze kakelverse nieuwe Formule 1-podcast. Als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership