Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix België 2022

Ferrari-coureurs sneller dan Verstappen tijdens turbulente eerste vrije training GP België

Carlos Sainz heeft de snelste tijd geklokt tijdens de eerste vrije training. De Ferrari-coureur was zijn teamgenoot en Max Verstappen net te snel af.

Verstappen Spa
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool
Na drie Formule 1-loze weken mochten de coureurs deze vrijdag weer het circuit op voor de eerste vrije training voor de Grand Prix van België. Voorafgaand aan de eerste oefensessie regende het, maar toen de eerste auto's op intermediates de baan op gingen, bleken regenbanden al niet meer nodig. Wel was het hier en daar zoeken naar grip.

En dus zagen we al snel alleen maar droogweerbanden. Hard, medium, zacht, ze passeerden allemaal de revue. Na tien minuten zette Lando Norris op de zachte band een eerste snelle ronde neer: 1.49,7. Verstappen kwam naar buiten en dook daar meteen dik en dik onder: 1.47,4. Niet veel later scherpte hij die tijd verder aan: 1.46,7.

Ondertussen sijpelden de berichten door dat Verstappen en Leclerc dit weekend inderdaad beiden een gridstraf zullen krijgen en de race achteraan het veld moeten beginnen. Ze worden vergezeld door een viertal andere coureurs, mits er later dit weekend niet nog maar straffen komen.

Het verslag gaat verder onder Verstappens snelle ronde

Rode banden en vlag

Ondertussen waren er wat problemen voor Valtteri Bottas en Esteban Ocon namens Alfa Romeo en Alpine. Beiden moesten daarom terugkeren naar de pitstraat. De rest reed vrolijk door en met nog een half uur op de klok zagen we meer coureurs op zacht rubber naar buiten komen.

Carlos Sainz scherpte de tijd van Verstappen meteen aan, al was het verschil met 0,2 seconden maar klein. Ook Leclerc dook onder de tijd van Verstappen, maar was niet sneller dan zijn teamgenoot. Max had zijn tijd echter neergezet op het moment dat er nog wat minder grip was, dus dat was een goed teken.

Kort daarna was het met nog 22 minuten op de klok echter Kevin Magnussen die voor de rode vlag zorgde, omdat zijn Ferrari-motor met problemen kampte. Hij moest zijn Haas-bolide aan de kant zetten, maar de situatie werd bemoeilijkt door het feit dat er een rood lampje brandde, wat betekende dat de auto elektrisch was geladen.

Uitslag Eerste vrije training - België

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Negen minuten

Het duurde een klein kwartier voordat de Haas VF-22 eindelijk was opgeruimd, waarna er nog negen minuten op de klok stonden toen de coureurs weer werden losgelaten. Men probeerde nog een aantal snelle ronden te rijden, maar Verstappen brak zijn eerste poging al na 300 meter af: "Geen temperatuur in m'n banden!", was zijn reactie op de radio.

Toen kwam daar plots regen. Zoals we Spa-Francorchamps kennen kwam het aan een kant van het circuit met bakken uit de hemel. De tijden werden daardoor in de slotminuten niet meer verbeterd en dus kan Sainz zich de 'winnaar' noemen van de eerste vrije training. De gaten tussen de Ferrari-mannen en Verstappen waren echter klein, dus het belooft weer spannend te worden.

George Russell gaf op de zachte band 0,8 seconde toe op Sainz. Lewis Hamilton 1,8, maar hij reed wel op medium. Sergio Perez 1,9, maar hij reed op zijn beurt zijn snelste ronde op de harde band. Op de zachte band klokte hij geen tijd.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP België 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training