Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari dient speciaal verzoek in bij de FIA na grote schade door putdeksel

Als het aan Ferrari ligt, dan wordt er afgeweken van de reglementen om het team na het incident in de eerste vrije training in Las Vegas tegemoet te komen.

Sainz Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Het Formule 1-team van Ferrari heeft een speciaal verzoek ingediend bij de FIA. Er moet namelijk van de reglementen worden afgeweken om de Italiaanse formatie tegemoet te komen na het putdekselincident tijdens de eerste vrije training, als het aan Ferrari ligt.

Het was Carlos Sainz die over een losgekomen putdeksel reed. Dat zorgde voor veel schade aan zijn Ferrari, aan onder meer de batterij, motor en monocoque. Omdat deze vervangen moeten worden, zou Ferrari reglementair een straf kunnen verwachten, aangezien de Spanjaard op scherp staat.

In het verzoek vraagt Ferrari speciale toestemming om straffeloos de beschadigde onderdelen te kunnen laten vervangen, in het bijzonder de batterij van de bolide. De FIA heeft daarop een vertegenwoordiger van het team opgetrommeld, zodat hij tekst en uitleg over het verzoek kan geven.

Update: de stewards hebben gezegd dat ze het verzoek niet in kunnen willigen. Hoe graag ze ook zouden willen.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Mercedes Hamilton wijst eigen vervanger aan: "Ik zou hem kiezen"