Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari floppend ten onder, Mercedes en Ricciardo wederom top

Ferrari was tijdens de race in de Verenigde Staten op zijn zachtst gezegd onzichtbaar te noemen. Daar profiteerden Max Verstappen en vooral het Mercedes-duo van. Dit waren echter niet de enige tops en flops van het raceweekend in Austin.

Tops

Valtteri Bottas De Finse Mercedes-coureur had er het hele weekend zin in. Theoretisch gezien maakte hij nog een kans op de wereldtitel, maar hij had het zelf niet in de hand. Toch wist hij alles, maar dan ook werkelijk alles uit zijn Mercedes-bolide te persen. Dat resulteerde in de elfde poleposition en de zevende raceoverwinning uit zijn carrière. Daniel Ricciardo De Australiër is het zeker nog niet verleerd. In zijn Renault-bolide kan hij helaas (nog) niet meestrijden om overwinningen en podiumplekken, maar dit weekend was Ricciardo weer ouderwets sterk. In zijn RS19 wist hij de éénstop strategie werkend te krijgen McLaren Zowel Carlos Sainz als Lando Norris reden een ijzersterk weekend. Toegegeven, tijdens de race moesten ze beiden Ricciardo voor zich dulden, maar in de kwalificatie was het Britse team een klasse apart vergeleken met de rest van de teams uit het middenveld. Het feit dat de vierde plek in het kampioenschap voor de constructeurs met nog twee races te gaan zo goed als binnen is, zegt genoeg! Lewis Hamilton Als je voor de zesde keer in je carrière Formule 1-wereldkampioen wordt, dan kan je uiteraard niet in deze lijst ontbreken. Het is dat Nico Rosberg in 2016 roet in het eten van de Brit gooide, maar anders had hij nu al op gelijke hoogte gestaan met de grote Ferrari-legende Michael Schumacher. Maar, wat niet is, kan mogelijk nog komen

Flops

Ferrari Een vrij logische keuze, lijkt ons. Tijdens de kwalificatie leek er nog weinig vuil aan de lucht voor Ferrari, aangezien Sebastian Vettel slechts twaalf duizendsten van een seconde verwijderd was van de poleposition. Gedurende de race was het echter een ander verhaal. De Duitser had een schokkend slecht tempo in de openingsronde, waardoor hij veel plekken verloor, waarna hij tot overmaat van ramp ook nog eens uitviel. Daarnaast was ook het tempo van Charles Leclerc in de VS als sneeuw voor de horizon verdwenen. Is het Italiaanse team gekortwiekt, nu de FIA de regels omtrent de motor heeft verduidelijkt? Of was het gewoon een incident? Binnenkort weten we waarschijnlijk meer. Het hobbelige Circuit of the Americas Het circuit is door velen binnen de Formule 1-paddock o zo geliefd, maar afgelopen raceweekend stond het garant voor veel gekreun en gesteun van de coureurs. Het Circuit of the Americas in Austin, Texas, wat is gebouwd bovenop een moeras, verzakt langzaamaan, wat voor flink wat hobbels op het circuit zorgt. Het was zelfs zo erg dat de organisatie zich genoodzaakt zag om tijdens het weekend wat hobbels in het asfalt weg te werken. Mogelijk werd de ophanging van Sebastian Vettel zelfs de dupe van de hobbels, maar zeker weten doen we dat niet. Daniil Kvyat Recidivist Daniil Kvyat wist zich voor de tweede race op rij in de slotronde in de problemen te brengen. In een wanhoopspoging om toch nog met punten terug naar Rusland te vliegen, dook hij al stuiterend over een kerbstone in een gat, waarna hij ongecontroleerd in de zijkant van Sergio Perez eindigde. Net als in Mexico kreeg hij een penalty van vijf seconden voor zijn vergrijp. Na afloop was de Toro Rosso-coureur ziedend, maar misschien moet hij nog eens de beelden terug kijken.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi