Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Ferrari

Ferrari jaloers op Mercedes: "Zij hebben het perfecte autoconcept"

Na een lang seizoen waarin Ferrari kwakkelde met haar aerodynamische concept, kijkt het in de aanloop naar het komende seizoen vol jaloezie naar haar grote concurrent Mercedes.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Petronas

Gedurende het hybride tijdperk werd Mercedes vooral geroemd voor haar snelle motor, maar in 2019 werd het team op dat gebied ingehaald door Ferrari. Toch waren de Silver Arrows over het hele jaar gezien de sterksten en won het beide titels.

Op aerodynamisch gebied kon vrijwel niemand, en al helemaal Ferrari niet, aan het Duits-Britse team tippen. De drie aerodynamische wegen die de topteams in de ontwikkelingsfase voor het 2019-seizoen waren ingeslagen verschillen namelijk alle drie aanzienlijk van elkaar.

Gevraagd welke van de drie het beste is, of dat een combinatie van de drie concepten het beste zou zijn, geeft Ferrari-teambaas Mattia Binotto met pijn in het hart een eerlijk antwoord.

"Mercedes heeft het perfecte concept. Zij hadden dit seizoen de beste auto en hebben daarom de titels gewonnen. Wij kwamen vooral downforce tekort en dat is waar het vandaag de dag in de Formule 1 helaas om draait."

"Onze auto was misschien dan wel redelijk efficiënt, maar het is gebleken dat dat dit jaar niet genoeg was", aldus de Italiaan, die sinds begin dit jaar teambaas is van de Scuderia, tegenover Auto Motor und Sport.

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365. De gebroeders Coronel, Ruud Dimmers en Jeroen van Inkel nemen het volledige seizoen 2019 onder de loep.

0 reacties

    Breaking Nederlandse Dakar-coureur Edwin Straver overleden