Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

Ferrari kruipt uit underdogrol en richt vizier op Red Bull

Ferrari verwacht weer mee te doen voor overwinningen en mogelijk zelfs een wereldkampioenschap. Teambaas Mattia Binotto is ervan overtuigd de strijd met Red Bull aan te kunnen gaan.

Leclerc Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Geen enkel Formule 1-team was tijdens de wintertests productiever dan Ferrari. De Italiaanse renstal reed niet alleen de meeste rondes (788 stuks en bijna 4.000 kilometer), maar was ook met regelmaat een van de snelste teams. Na een aantal tegenvallende jaren verwacht teambaas Mattia Binotto weer een gooi te doen naar de wereldtitel.

"Het is belangrijk dat we de testdagen zo goed zijn begonnen", aldus de tevreden teambaas tegen onder meer RacingNews365. "Ik denk dat we competitief zijn dit jaar, voor zover ik dat kan zeggen. Red Bull ziet er erg sterk uit, maar ik denk dat we op het juiste niveau zitten om de strijd met ze aan te gaan. Er zullen geen obstakels zijn die we niet kunnen overwinnen."

Het grootste probleem voor Ferrari

Hoewel alles goed gaat bij Ferrari, hebben ze naar eigen zeggen veel last van een aantal nieuwe regels in de sport. "Waar wij ons het meest druk over maken is niet onze mogelijkheden qua ontwikkeling, maar het budgetplafond", aldus Binotto. "Dat wordt een belangrijk punt dit jaar. Ik hoorde Christian Horner al zeggen dat het budgetplafond het sportresultaat niet moet beïnvloeden en dat het plafond omhoog moet."

De Italiaan wil in ieder geval dat de budgetten voor elk team hetzelfde blijven. Hoewel er minder geld te besteden is bij de grote teams, verwacht Binotto veel technische ontwikkelingen gedurende het seizoen. "Ik verwacht dat meer en meer teams in de positie komen om overwinningen te behalen."

'Red Bull is sterk en misschien verrast Mercedes nog'

Ferrari heeft volgens Binotto een bolide die op meerdere fronten competitief is. "Deze bolides zijn zeer snel in de hogesnelheidsbochten. In de langzamere bochten lijkt onze bolide ook erg sterk te zijn, maar ik denk dat Red Bull ook erg goed is. Misschien zal Mercedes ons ook nog eens gaan verrassen."

Ook interessant:

Brede grijns Red Bull zegt genoeg over titelkansen Verstappen

In de podcast van RacingNews365 bekijken we de titelkansen van Verstappen, de concurrentie van Ferrari en hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk een verrassing voor jullie! Volg hier snel de laatste aflevering!

8 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull