Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari: 'Kvyat rijdt geen enkele race in 2018'

Daniil Kvyat maakte vandaag (vrijdag) zijn debuut voor Ferrari tijdens de bandentest van Pirelli op het Fiorano-circuit. De Rus gaat volgens de Italiaanse renstal geen andere races rijden. Kvyat zou het te druk hebben.

Daniil Kvyat rijdt sinds dit seizoen voor Ferrari als test- en ontwikkelingscoureur. De Rus werd weggestuurd bij Toro Rosso na wat tegenvallende prestaties. Het werk voor Ferrari valt niet te combineren met het racen in andere klassen, waaro Kvyat in 2018 niet aan de start zal verschijnen bij een officiële race. Kvyat heeft het volgens Ferrari 'druk genoeg' en moet zich bezig houden met de tests in de simulator en op de baan voor Pirelli. Dat betekent dat Kvyat geen andere raceklasse gaat doen, zoals bijvoorbeeld Sean Galael voor Toro Rosso die zijn tests wel combineert met de Formule 2.

Het Russische Championat ging in gesprek met Ferrari: "Op dit moment is hij geconcentreerd bezig met de ontwikkeling van de Ferrari. Dit doet hij onder andere door in de simulator verschillende tests af te werken." Kvyat combineerde in het verleden wel tests en een andere raceklasse. De Rus testte in 2013 voor Toro Rosso en reed ondertussen GP3.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'