Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Frederic Vasseur

Ferrari-teambaas wrijft in zijn handen: "Red Bull uit de comfortzone, Verstappen maakt fouten"

Red Bull is de afgelopen weken niet zo dominant als weleer en kende een dramatisch weekend in Monaco. Ferrari-teambaas Fred Vasseur kijkt daarom uit naar de rest van het seizoen.

Leclerc FP1 Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Grand Prix van Monaco werd een deceptie voor Red Bull. Max Verstappen en Sergio Perez hadden het ontzettend lastig op het hobbelige stratencircuit en kwamen niet in de buurt van het podium. Tegelijkertijd was Charles Leclerc heel dominant en wist hij voor het eerst zijn thuisrace te winnen. Maar betekent dat ook dat Ferrari nu op het niveau van Red Bull acteert? Teambaas Fred Vasseur durft dat nog niet toe te geven, maar beaamt wel dat het een spannend gevecht wordt.

"Als je naar de races in Monaco, Imola, Miami en Australië kijkt, dan zie je dat we er tussenin zitten", vertelt Vasseur tegenover onder meer RacingNews365. "Iedereen zat binnen een tiende van elkaar, ook toen we in Miami een lange stint afwerkten. We reden veertig rondjes en eindigden twee seconden achter Max. Er zijn nu drie teams die voor polepositions en zeges kunnen strijden, al ligt Mercedes ook niet ver achter. Dat is tof om te zien en ik hoop dat het tot het einde van het seizoen zo blijft."

Vasseur brengt wel een kanttekening aan. "Het zal zeker van het circuit af blijven hangen. Red Bull heeft waarschijnlijk de ene keer de overhand, terwijl Ferrari en McLaren dan weer sterker zijn op een ander circuit. We moeten opportunistisch zijn, want dit was in het verleden niet altijd het geval. Vorig jaar verloren we bijvoorbeeld veel te veel te punten aan het begin van het seizoen. We hebben een grote stap gezet."

Foutjes

Maar is het ook echt mogelijk om Red Bull te verslaan, bijvoorbeeld in het constructeurskampioenschap? "Ik heb in ieder geval nooit gezegd dat Red Bull onbereikbaar was na zes races en dat ga ik nu ook niet stellen. Er zijn nog heel veel races te gaan. Waarschijnlijk kan je nog 500 punten scoren tot het einde van het seizoen, dus dat betekent dat het nu nog niet een bepaalde kant op valt. Ik ben er ook zeker van dat Red Bull en Max nog geen moment hebben gedacht dat ze al kampioen zijn. Blijven pushen is onderdeel van het spelletje en het hoort niet bij ons DNA om te denken dat we er al zijn. Red Bull zit niet in de comfortzone."

Vasseur zei eerder dat Red Bull fouten zou maken als Ferrari ze onder druk kon zetten. Hebben we dat in Monaco gezien? "Nee, ik wil geen conclusies trekken op basis van dit weekend. Maar als je naar de laatste races kijkt, zag je dat Max in Imola bijvoorbeeld meer fouten maakte dan de afgelopen drie jaar. Ze moeten meer pushen, want als je met je strategie in de comfortzone zit maak je geen fouten. Ik weet echter zeker dat ze sterk terug zullen komen en denk geen moment dat het makkelijk gaat worden."

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen