Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Wintertest Formule 1

Ferrari troeft Red Bull af en topt zeer belangrijk lijstje tijdens tweede testdag

Ferrari legde de meeste ronden af tijdens de tweede testdag in Bahrein. Het Italiaanse team zag dat Carlos Sainz en passant ook nog de snelste tijd noteerde, maar de kilometerteller is op dit moment natuurlijk veel belangrijker.

Sainz Bahrain test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nee, rondetijden tellen niet in Bahrein. Het gaat om het aantal ronden en kilometers! Waar Haas het productiefste team van de eerste testdag was, is Ferrari donderdag de gelukkige. Charles Leclerc en Carlos Sainz reden samen 138 ronden en kunnen zo veel data gaan analyseren met hun engineers.

Red Bull werd opnieuw afgetroefd, voor zover je daar natuurlijk van kan spreken. Sergio Perez had last van kinderziektes, maar kwam ondanks de lichte problemen toch tot een respectabel aantal van 129 ronden. Red Bull staat derde in dit 'lijstje', want Stake F1 ging 135 keer het Bahrain International Circuit rond en was zo de nummer twee.

Het lelijke eendje van de dag? McLaren. Lando Norris stond in de middagsessie een tijdje in de pitstraat met een klein probleem. De brandstofpomp was de boosdoener, waardoor McLaren niet verder kwam dan 87 ronden. Oscar Piastri nam overigens de ochtendsessie voor zijn rekening.

Het valt overigens wel heel erg op dat de betrouwbaarheid van de teams zeker in orde is. Negen van de tien teams doorbraken de barrière van honderd ronden en tot nu toe is er nog maar één rode vlag geweest. En laat dat nou net door een losgeschoten putdeksel komen. Vrijdag staat de laatste testdag op het programma.

Bekijk het overzicht hieronder!

Aantal gereden ronden per team

Team Aantal ronden
Ferrari 138
Stake F1 135
Red Bull 129
RB 128
Aston Martin 127
Haas 124
Mercedes 123
Williams 117
Alpine 111
McLaren 87

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'