Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

Ferrari verklaart ommezwaai in strategie tegen Verstappen in GP Italië

Ferrari startte de Formule 1 Grand Prix van Italië met het idee om er een éénstopper van te maken. Echter, Ferrari gooide het roer om met de leidende Charles Leclerc. Waarom?

Leclerc Sainz Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Scuderia Ferrari

Charles Leclerc leidde de Formule 1 Grand Prix van Italië vanaf poleposition tot aan zijn eerste pitstop. Al die tijd zag hij Max Verstappen dichterbij komen in zijn spiegels. Ferrari zette in op een éénstopper, maar gooide in allerijl het roer om toen de stilgevallen Sebastian Vettel een virtual safety car noodzakelijk maakte.

"Op papier was een tweestopper tien seconden langzamer dan een éénstopper", zo vertelt Ferrari in de video-debrief van het team. "Met een pitstop onder een virtual safety verlies je negen seconden minder dan tijdens een reguliere pitstop. We hadden dus de kans om out of sync te gaan met een tweestopper of om vast te houden aan de oorspronkelijke éénstopper."

"Met dat in ons achterhoofd riepen we Charles naar binnen voor medium banden. We begrepen na de virtual safety car dat Leclerc zo'n vier tot vijf seconden achter Verstappen zou finishen. We hielden echter vast aan ons nieuwe plan en zette in op de perfecte tweestopper, hopende dat richting het einde van de race er misschien nog een virtual safety car zou komen."

Die neutralisatie kwam er uiteindelijk, maar deed Ferrari juist de das om, omdat de race achter de safety car zou finishen omdat de safety car de verkeerde auto als leider had opgepikt en het veel te lang duurde voordat men de auto's in de juiste volgorde wist te plaatsen. Zodoende had Ferrari gegokt en verloren.

Ook interessant:

Zo kan Verstappen wereldkampioen worden in Singapore

Max Verstappen kan op papier in Singapore al zijn tweede wereldtitel pakken. Maar wat moet daar precies voor gebeuren en op welke posities moet de concurrentie finishen? Joris Mosterdijk legt het je haarfijn uit in onderstaande video.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Italië 2022 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

Viaplay
x
Tijdschema Afwijkend tijdschema Formule 1 GP Singapore 2022