Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

'Ferrari wil Red Bull-ophanging introduceren'

In de spannende strijd met Red Bull en McLaren lijkt Ferrari voor de 2025-wagen opmerkelijk genoeg te kiezen voor een voorwielophanging á la die van Red Bull.

Leclerc Monaco FP2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De upgrades van Ferrari en McLaren lijken ervoor gezorgd te hebben dat drie teams de komende tijd gaan strijden om de zeges in de Formule 1 en dat deze drie ook de titelstrijd kleur geven. Om ook volgend seizoen competitief te kunnen zijn, lijkt Ferrari nu al voor te sorteren op een nieuwe voorwielophanging, vergelijkbaar met die van Red Bull.

In het gevecht tussen Red Bull, McLaren en Ferrari kunnen de kleinste dingen het verschil maken. Volgens Motorsport kijken de ontwerpers van Ferrari nu naar een voorwielophanging waarmee Ferrari een hele andere kant opgaat. Jarenlang deed Ferrari haar eigen ding, zonder dat dit resultaat opleverde. Nu lijkt het dus te kiezen voor een variant van de voorwielophanging waarmee Red Bull en McLaren al rijden. Dit ontwerp heeft duidelijk aerodynamische voordelen door de luchtstroom rond de voorkant van de auto te verbeteren rinchting de venturitunnels eronder.

Teambaas Fred Vasseur wil nog niets zeggen hierover. Wel geeft hij aan dat Ferrari volop bezig is met de onwikkeling van de wagen, voor dit seizoen en volgend jaar. "Een deel van het team werkt aan de volgende updates die we tijdens dit seizoen zullen zien, en een ander deel richt zich al op de wagen van volgend jaar. We hebben al groen licht gegeven voor de auto van 2025. Verder is het werk aan de motor voor 2026 al enige tijd geleden begonnen. Wat betreft het chassis en de aerodynamica kunnen we een paar concepten bedenken, maar meer ook niet, aangezien er nog geen reglementen zijn.”

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"