Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari's mysterieuze rookwolken nader verklaard

De pitboxen van de Ferrari-aangedreven teams werden in Barcelona met regelmaat gevuld door flinke rookpluimen. Het mysterie werd hoe langer hoe groter, maar de verklaring lijkt verrassend simpel.

Steeds als er een Ferrari, Haas of Sauber de baan op werd gestuurd, werd de pitstraat tijdens de wintertests in Barcelona gehuld in rook die achter de auto's vandaan kwam. Waar iedereen zich in toenemende mate afvroeg waar dat toch mee te maken kon hebben, is het uiteindelijke antwoord op het mysterie weinig spannend. "Het lijkt erop dat Ferrari's motor simpelweg een stuk meer olie nodig heeft dan de concurrenten van Renault en Mercedes" , zo luidt de conclusie van Sky Sports .

Het hoge olieverbruik van Ferrari valt nu pas op, omdat nieuwe regels sinds dit jaar voorschrijven dat de ontluchting van de olie naar buiten toe dient te geschieden. "Ontluchters mogen niet langer meer vrijgekomen energie terug naar de motor sturen voor meer vermogen, maar moeten naar buiten toe gericht zijn, hetgeen de grote rookwolken achter de Ferrari-aangedreven teams verklaart", aldus Sky Sports . "De olie die nu zo rijkelijk verbruikt wordt door Ferrari is overigens niet de olie waar een verbruiksrestrictie van 1.8 liter op van toepassing is. Dit is olie die in de verbrandingskamers van de motor verbruikt wordt. De olie die de rookpluimen veroorzaakt, is gewoon gebruikte motorolie."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'