Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

FIA: "Het gedrag dat Hamilton in Brazilië toonde was onacceptabel"

Lewis Hamilton werd na afloop van de Braziliaanse Grand Prix op de vingers getikt door de wedstrijdleiding, omdat hij 'onacceptabel gedrag' had vertoond.

Het was een weekend vol straffen en boetes voor Lewis Hamilton, die na afloop van de Braziliaanse Grand Prix ondanks dat als winnaar naar huis ging. De laatste keer dat de Brit een tripje moest maken naar de stewards, was kort na de race. Hij had namelijk zijn veiligheidsgordel los gemaakt in de cooldown ronde. Dat deed hij om een Braziliaanse vlag aan te kunnen pakken en deze vervolgens uit zijn cockpit te kunnen laten wapperen. Het leverde hem een boete op van 5000 euro en een voorwaardelijke prent van 20.000 euro, die hij moet aftikken als hij voor het einde van het 2022-seizoen een vergelijkbare overtreding maakt. In gesprek met onder andere RacingNews365 vertelt wedstrijdleider Michael Masi waarom Hamilton een boete heeft gekregen van de stewards. "Iedereen weet dat het de regel is en het is anderhalf jaar geleden al eens eerder besproken met de coureurs. Ook in de tijd van Charlie Whiting al." "Toen zijn de coureurs er aan herinnerd dat het geen probleem is om de gordels wat losser te doen tijdens de cooldown ronde, maar ze moeten wel helemaal vast blijven zitten", aldus de Australische wedstrijdleider van de Formule 1.

Gedrag Hamilton 'onacceptabel'

Het feit dat Hamilton gevaarlijk bezig was, woog volgens Masi zwaar mee. Het gedrag wat de Mercedes-coureur vertoonde was volgens hem in feite onacceptabel en dus kreeg de Brit een boete en een voorwaardelijke boete aan zijn broek. "Het is een veiligheidsonderdeel en dat hebben de stewards heel duidelijk gemaakt. Ze willen het feestvieren niet stoppen, maar in de koningsklasse van de autosport is het ook een veiligheidsissue en we willen ook zeker een boodschap sturen dat dit soort gedrag onacceptabel is", zo sluit hij af.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie