Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

FIA neemt Ferrari-bolide uitgebreid onder de loep na GP Bahrein

Ferrari moest afgelopen zondag na de race een van haar bolides afstaan. De naam van Carlos Sainz rolde namelijk uit de koker voor een extra controle van de FIA.

Sinds vorig jaar voert de FIA na elke Grand Prix een extra controle uit, waarvoor het een van de bolides die in de top tien is gefinisht uitkiest. Afgelopen zondag was dat wederom het geval. Ferrari eindigde met twee bolides in de top tien. Sterker nog, met twee bolides in de top twee. De bolide met nummer 55, die van Carlos Sainz, werd na afloop willekeurig geselecteerd door de FIA en onderging een extra uitgebreide controle naast alle routine controles.

Controle doorstaan

De Ferrari F1-75 van de Spanjaard werd eens goed geïnspecteerd door Jo Bauer en de rest van het technische team van de FIA. De mondiale autosportbond focuste zich dit keer voornamelijk op het bodywork rond de wielen, de wieldoppen, velgen en de mechanismen waarmee de wielen aan de auto vastzitten. De auto van de nummer twee doorstond de uitgebreide controle met vlag en wimpel en dus is de uitslag van de GP van Bahrein officieel. Ferrari gaat met 44 punten aan de leiding in het kampioenschap. De voorsprong op Mercedes is 17 punten, terwijl Red Bull met 0 punten onderaan het klassement bungelt.

Viaplay
x
Red Bull Horner maakt einde aan speculaties omtrent Red Bull-toekomst