Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
FIA

FIA past reglementen aan na controversieel F1-protest

In november baarde Haas opzien door meer dan een week na de Grand Prix van de Verenigde Staten alsnog een protest in te dienen tegen de uitslag. De FIA heeft die mogelijkheid voor 2024 ingeperkt.

Hulkenberg US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Haas diende in november een bijzonder protest in naar aanleiding van de Grand Prix van de Verenigde Staten. Het team vond dat tijdens de race de track limits niet op een juiste manier gehandhaafd werden en besloot om meer dan een week later gebruik te maken van het zogenaamde verzoek tot een Right of Review. In de Formule 1 mag een team dat gebruiken om een fout recht te zetten indien er sprake is van "relevant en nieuw bewijs". Een verzoek mocht maximaal 14 dagen na afloop van een race ingediend worden en Haas probeerde zo de uitslag aan te passen.

De FIA bepaalt dan of het aangeleverde bewijs daadwerkelijk nieuw en relevant genoeg is om een bepaald onderzoek te heropenen. In het geval van Haas gebeurde dit niet en leidde het vooral tot verontwaardiging in de paddock. Is het wenselijk dat je weken later weer een uitslag gaat betwisten?

De mondiale autosportbond vindt van niet en heeft de reglementen rond het Right of Review aangepast voor 2024. Een team mag vanaf volgend seizoen maximaal 96 uur (vier dagen red.) na een race een verzoek indienen, al kan er in speciale gevallen wel een uitzondering worden gemaakt. Als de stewards vinden dat het onmogelijk is om een verzoek binnen 96 uur in te dienen, kan de deadline worden uitgesteld. Meestal zal het dan wel gaan om maximaal 24 uur uitstel.

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje